Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

(Χωρίς λόγια)! Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ζητά από άθεο πιλότο να ορκιστεί ενώπιον του Θεού, για να μην αποταχθεί


Θεός ή απόταξη… Ενώπιον αυτού του διλήμματος βρίσκεται ένας νεαρός πιλότος που ζητά την ένταξή του στις τάξεις της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο συγκεκριμένος κλάδος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων όμως του διαμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτός και θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση… «Ο Θεός να με σώσει».
Ο πιλότος, ο οποίος δηλώνει άθεος, μετά την αποφοίτησή του τον περασμένο μήνα είδε την αίτησή του για ένταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας να απορρίπτεται λόγω της άρνησής του να ορκιστεί ενώπιον του Θεού. Είναι πλέον έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον του στρατού, όπως δήλωσε η δικηγόρος του.
«Δεν έχουμε λάβει απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία στο αίτημά μας. Δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να καταλήξουμε σε φιλική συμφωνία», δήλωσε η Μόνικα Μίλερ δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει αναλάβει την υπόθεση του πιλότου.
Όπως είπε ο πιλότος το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά υπηρετεί στη βάση Creech Air Force στη Νεβάδα, θα αναγκαστεί να μηνύσει την κυβέρνηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εάν δεν του επιτραπεί να δώσει κοσμικό όρκο. Στο παρελθόν, οι πιλότοι μπορούσαν να επιλέξουν μια εναλλακτική πρόταση στον όρκο τους και να αποφευχθούν οι λέξεις «Ο Θεός να με σώσει» κατά τη στιγμή της ορκωμοσίας. Όμως, η Πολεμική Αεροπορία έχει αλλάξει την πρακτική του όρκου από τον Οκτώβριο του 2013.
Τα άλλα Όπλα και Σώματα δεν ζητούν από τα στελέχη τους θρησκευτικό όρκο. «Είναι ο μόνος κλάδος που, εξ όσων γνωρίζω, τους αναγκάζει όλους και σε όλες τις περιπτώσεις να χρησιμοποιούν θρησκευτική γλώσσα,» είπε η δικηγόρος συμπληρώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται το Σύνταγμα καθώς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναγκάσει έναν μη-πιστό να δώσει έναν όρκο με τον οποίο να επιβεβαιώνει ένα υπέρτατο όν».
Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία ο εκπρόσωπός της απλώς δήλωσε ότι ο πιλότος είχε προθεσμία έως τον Νοέμβριο για να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αναφέροντας πάντως ότι ζητήθηκε η «γραπτή νομική γνωμοδότηση» από το Πεντάγωνο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/h_polemikh_aeroporia_twn_hpa_zhta_apo_atheo_piloto_na_orkistei_enwpion_toy_theou_gia_na_mhn_apotaxthei.3017911.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου