Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά στην Πάτρα: Ανεξάρτητη Συγκέντρωση και Πορεία



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 2012, 10:30 πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
  
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση, σύμβολο της πάλης της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την παγκόσμια Εργατική Τάξη αντιμέτωπη με την απώλεια δικαιωμάτων που με αίμα έχει κατακτήσει από τους αγώνες του Σικάγο το 1886 μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τη βάρβαρη αντεργατική επίθεση: ανεργία 21%, δουλειά με το κομμάτι, εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, απολύσεις, διαθεσιμότητα, εφεδρεία, υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του κατώτατου μεροκάματου και μισθού και λίγο πριν από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ-ΔΝΤ.


Οι κυβερνητικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έχουν αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου και της Ε.Ε, τα Μνημόνια και την πολιτική των Κυβερνήσεων, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, την διάλυση των ταμείων των εργαζομένων, της Παιδείας και της Υγείας. Ακολουθούν μια απαράδεκτη και καταστροφική πορεία και αναπαράγουν το δίλημμα: είτε 22% «συντεταγμένη» μείωση των μισθών ή «χαοτικές» μειώσεις άνω του 50%. Αποδέχονται το «μισθολόγιο-φτωχολόγιο» και παζαρεύουν τα ψίχουλα των διάφορων επιδομάτων (ΟΤΑ) ή τις λίστες αυτών που θα απολυθούν. Οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) στο εργατικό κίνημα αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από τον αστικοποιημένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, καλλιεργούν αυταπάτες για μια Ε.Ε. φιλική προς τον εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένωση του κεφαλαίου έχει οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξαθλίωση.Το ΠΑΜΕ θεωρώντας πως κανένας αγώνας δεν μπορεί να νικήσει σήμερα αν δεν ενισχυθεί πολιτικά το ίδιο, αρνείται κάθε κοινή δράση, κάθε φωνή και αγώνα που δεν ελέγχει. Προδιαγράφει την ήττα των στρατηγικών συμφερόντων των εργαζομένων υποστηρίζοντας τη συνύπαρξη μικρών και μικρομεσαίων αφεντικών με τους εργαζόμενους στην προοπτική μιας λαϊκής εξουσίας μέσα στον καπιταλισμό.


Οργανώνουμε την αντίστασή μας, τσακίζοντας κάθε λογική διαχωρισμού των εργαζομένων, μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις. Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους, δε διευθύνουν και δεν έχουν ρόλο «αξιωματικού» στην παραγωγή. Συμμετέχουμε και αποφασίζουμε μέσα από τις συνελεύσεις των συνδικάτων μας. Περιφρουρούμε και υπερασπιζόμαστε τους αγώνες μας με οποιοδήποτε κόστος. Με τον διαρκή κι ανυποχώρητο αγώνα μας υπερασπιζόμαστε και διευρύνουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το πιο άμεσο, το πιο επείγον καθήκον είναι να αποτραπεί με κάθε τρόπο η υπογραφή από μέρους των κλαδικών συνδικάτων και της ΓΣΕΕ νέες Συλλογικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς! Εφαρμογή της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων και ανάκληση των μειώσεων των μισθών. Να δοθούν οι αυξήσεις του Ιούλη.

Καμιά απόλυση, καμιά αξιολόγηση στο δημόσιο. Όχι στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου.
  
Όχι στην προγραμματισμένη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν οι εργοδότες τους, με λαϊκό εργατικό έλεγχο.
   
Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς, και των χρόνων συνταξιοδότησης για να βρουν άμεσα δουλειά οι νέοι. Άμεση επαναλειτουργία όλων των κλειστών εργοστασίων.
   
Όχι στα χαράτσια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τους εργαζόμενους, κατάργηση του ληστρικού ΦΠΑ.    Να αυξηθεί η φορολογία του κεφαλαίου στο 45%.
            
Κάτω τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση.  Έξω  από  την ΟΝΕ και την ΕΕ.
                                         Μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. 
    
Από αυτή την σκοπιά θα πορευθούμε σε ενότητα με όλο τον εργαζόμενο κόσμο που πλήττεται και παλεύει για να σηκωθεί στα πόδια του. Διαχωριζόμαστε στην πράξη από τον ξεπουλημένο, κυβερνοθρεμένο και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου