Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επίθεση ΜΑΤ εναντίον δημοτικών υπαλλήλων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη


idiotikopoiiseisΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι στην καθαριότητα αντιδρώντας στην απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ιδιωτική επιχείρηση την επισκευή των απορριμματοφόρων.
Ενώ γινόταν η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου η οποία θα διενεργούσε τον διαγωνισμό ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, οι δημοτικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μέλη της  διοίκησης να εισέλθουν στο κτίριο.
Έξω από το δημαρχείο 4 διμοιρίες των ΜΑΤ μετά από αίτημα του δημάρχου προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων κάνοντας παράλληλα χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προβεί σε μία προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9.00 έως τις 12.00  μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ  αντιδρά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής «να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας».
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, δήλωσε  σχετικά ότι «σήμερα είναι η ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού για να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Ο δήμος για την αποφυγή τυχόν παρεμπόδισης της διαδικασίας από μικρές ομάδες εργαζομένων έλαβε τα απαραίτητα μέτρα».
Οι εργαζόμενοι έδιωξαν από το σημείο τον υπ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μόλις έκανε την εμφάνισή του οι εργαζόμενοι του επιτέθηκαν φωνάζοντας "Φασίστα φύγε".
Πηγή:rwww.alterthess.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου