Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Στις 17 Ιουνίου το δημοψήφισμα για το Μνημόνιο»



Την πεντακάθαρη πρωτιά διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, όπως διεμήνυσε ο κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό να του δώσει με την ψήφο του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία «θα αποτινάξει τα δεσμά του Μνημονίου».



Το βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κερατέα, επέμεινε ότι το Μνημόνιο ή το ανατρέπεις ή το εφαρμόζεις. «Εμείς θα το ανατρέψουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η νέα Βουλή» επεσήμανε o κ. Τσίπρας και προειδοποίησε ότι αντιθέτως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν».

Τόνισε ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται «τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς», η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , με τον ελληνικό λαό, θέτοντας ως μόνο πραγματικό δίλημμα των εκλογών το «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε, ο λαός μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ολοκληρώσει το βήμα της 6ης Μαΐου, δίνοντας ισχυρή απάντηση με την ψήφο του στη νέα κάλπη: «ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ξαναφέρουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα στις 18 Ιουνίου, «αν γλυτώσουν από την ισχυρή απόρριψη του λαού στις εκλογές». Γι’ αυτό, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι «το τελευταίο, κρίσιμο και αποφασιστικό δημοψήφισμα για το Μνημόνιο»

.


http://www.zougla.gr/politiki/article/stis-17-iouniou-to-dimopsifisma-gia-to-mnimonio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου