Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Siemens - Ελεύθερος με εγγύηση ο Καλδής! (Μας δουλεύουν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ)!!!!!Ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στους εφέτες ανακριτές ο επιχειρηματίας Γιώργος Καλδής που είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens.Ο επιχειρηματίας φέρεται ότι ήταν ο δικαιούχος της εξωχώριας εταιρίας PLACID BLUE που χρησιμοποιήθηκε ως «όχημα» για να διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω λογαριασμού που διατηρούσε στο Μονακό εμφανίζει πληρωμές σε χρηματιστές και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση προκειμένου να χάνονται τα ίχνη του «μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να έχει διακινήσει σε διάστημα μικρότερο των δέκα ετών ποσό που φθάνει τα 14,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πάντως αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε περί διακίνησης χρημάτων από «μίζες», υποστηρίζοντας ότι θέλησε να εξυπηρετήσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ,χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα του αποδίδονται
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου