Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

KKE: "Στήριξη στα ναυπηγεία"



Την ανάγκη να στηριχθούν τα ναυπηγεία και η αμυντική βιομηχανία της χώρας, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται μόνο για την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, αλλά και για τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας- τους καπιταλιστές δεν θέλουμε, όχι να κλείνουν εργοστάσια», υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και τόνισε ότι «τη στιγμή που η ΕΕ προβλέπει την δανειοδότηση ορισμένων κλάδων και ο ΣΕΒ μιλά για ανάπτυξη 6-7 κλάδων, το ΚΚΕ μιλά για λαϊκή εξουσία, όπου με κεντρικό σχεδιασμό και με βάση τις λαϊκές ανάγκες και την πλήρη απασχόληση του εργατικού δυναμικού, θα αναπτυχθούν πλήρως, τουλάχιστον 30 με 40 βιομηχανικοί κλάδοι».
Επισήμανε ότι το ζήτημα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας βρίσκεται στον πυρήνα του πολιτικού ζητήματος της χώρας. Τόνισε δε ότι η λειτουργία των ναυπηγείων αποτελεί ζήτημα πολιτικής απόφασης της εκάστοτε κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της ΕΕ, η οποία είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα λειτουργούν ή όχι ναυπηγεία στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση της ΕΕ για λειτουργία ορισμένων ναυπηγείων στην Ευρώπη, ενώ η αμυντική βιομηχανία που συνδέεται με την λειτουργία ναυπηγείων, συγκεντρώνεται στην Βόρεια Ευρώπη.
«Δεν μπορεί κάποιος να θέλει την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ και ταυτόχρονα να θέλει και τη λειτουργία των Ναυπηγείων» ανέφερε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε ότι «τα σενάρια περί πτώχευσης δεν είναι μπλόφα, αυτή την στιγμή έχουμε σταδιακή χρεοκοπία και υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε γενικευμένη, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση, τα Ναυπηγεία «τελείωσαν"»
«Εμείς θέλουμε τα Ναυπηγεία να λειτουργήσουν -και μάλιστα να προσλάβουν και προσωπικό, και τονίζουμε ότι με λαϊκή εξουσία θα λειτουργήσουν» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι στην χώρα συντελείται καταστροφή, καθώς «καταστροφή αποτελεί και το γεγονός ότι 3000-4000 υψηλά ειδικευμένοι εργατοτεχνίτες μένουν χωρίς δουλειά, με αποτέλεσμα να χάνεται και η εμπειρία που αποκτούν από την δουλειά τους, η οποία ως τεχνογνωσία αποτελεί σοβαρή υπόθεση για τη χώρα και τον λαό».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα, στη δεκαετία του '50 και του '60 υπήρχε βιομηχανική παραγωγή «με εργάτες λιγότερο μορφωμένους» και διερωτήθηκε «πώς λένε ότι δεν μπορούμε τώρα να έχουμε βιομηχανική παραγωγή με τόσο υψηλά ειδικευμένο εργατικό προσωπικό και τόσους επιστήμονες;». Επίσης, αναφερόμενη στην λειτουργία των Ναυπηγείων, επισήμανε ότι πρέπει να στηριχθεί και η αμυντική βιομηχανία της χώρας, καθώς «ο κίνδυνος πολέμου δεν έχει εξαλειφθεί».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η κ. Παπαρήγα είπε ότι όσοι λένε, συμπεριλαμβανομένης και μιας «αριστερής κυβέρνησης», ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο δεν θα το κάνουν, καθώς ήδη λένε ότι θα «το καταργήσουν μέσω τροποποίησης» και σημείωσε ότι οι όποιες διευθετήσεις γίνουν θα είναι σε βάρος του λαού.
Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το ΚΚΕ θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, με πρόταση για κατάργηση του Μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών του νόμων, αλλά και άλλων αντεργατικών νόμων και -με αφορμή αυτό- τόνισε τη σημασία που έχει η ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ανέφερε ότι «με πολιτική απόφαση μένετε απλήρωτοι» και πως πρέπει «με πολιτική απόφαση να σας πληρώσουν, «να κόψουν τον λαιμό τους» να βρουν χρήματα να σας πληρώσουν».
Επισημαίνοντας ότι επιχειρείται και αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τόνισε ότι ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι εκλογές θα γυρίζαμε όλη την Ελλάδα για να προετοιμάσουμε τον κόσμο για το ενδεχόμενο πτώχευσης, και υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα παλέψει μαζί με τον λαό και την εργατική τάξη για τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να συγκεντρώνονται δυνάμεις για την ριζική ανατροπή στην Ελλάδα».


http://www.zougla.gr/zouglaport/topika/article/kke-stiriksi-sta-nafpigia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου