Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

μπραβο ρε αλεξι ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ .. ελα παιδαρε


φωτ. Οδοφρ. 


δειξε τους τι ανθρωπους βγαζουνε τα ελληνικα πανεπιστημια ... το εχω γραψει και αλλες φορες τα αμερικογερμανοσπουδασμενα δεν μπορουν να σκεφτουν και να πραξουν σαν ελληνες πωπω χθμα και αντρικια τοθς τα εχωσε!!!!!!!!!!!!!!!1
Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας στο Stern



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 23:06

Τη δέσμευσή του για ακύρωση του μνημονίου, αλλά και τη θέση του για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Στερν» (Stern).

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για μια «ειρηνική επανάσταση» που συντελείται στην Ελλάδα και επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι η επιμονή στην πολιτική λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη. «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει είτε θα θέσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και δηλώνει ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ο λαός επιλέγει το τέλος ενός δρόμου που οδηγεί στην καταστροφή».

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικώς με το πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη διακοπή της βοήθειας από την Ευρώπη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι αυτό είναι μια πιθανότητα, η οποία όμως, λέει, θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ σε όσους τον χαρακτηρίζουν «νεκροθάφτη της Ευρώπης», απαντά: «Δεν είμαι. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. Σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο». Ερωτηθείς δε τι θα κάνει εάν η τρόικα εμφανιστεί ανυποχώρητη, εξηγεί: «Τότε θα πούμε: "Ευχαριστούμε πολύ, αλλά αναλαμβάνετε μια ιστορική ευθύνη για την καταστροφή της Ευρωζώνης". Η Ευρωζώνη αποτελεί μια αλυσίδα με 17 κρίκους. Αν ένας χαλάσει, θα υποστεί βλάβη όλη η αλυσίδα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι, όπως μετά την κρίση του 1929, που οδήγησε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Ο κ. Τσιπρας απαντά άλλωστε με την ελληνική παροιμία «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται», όταν ο δημοσιογράφος ερωτά τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο ή να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και εξηγεί ότι στη χώρα εδώ και δυόμισι χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη κοινωνική καταστροφή. «Οι μισοί νέοι είναι άνεργοι, πολλοί μεταναστεύουν. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση. Τι άλλο θέλετε από τον ελληνικό λαό;» συμπληρώνει.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται, πάντως, βέβαιος ότι μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, «όλοι που σήμερα απειλούν να μην δώσουν στην Ελλάδα πλέον δάνεια, εάν διακοπεί το πρόγραμμα λιτότητας, θα καθίσουν να συζητήσουν» και παρομοιάζει τη σημερινή κατάσταση με τον Ψυχρό Πόλεμο στη δεκαετία του '80: «Και οι δύο πλευρές κρατούν πυρηνικά όπλα. Οι δανειστές έχουν τη διακοπή της χρηματοδότησης, εμείς απειλούμε να σταματήσουμε την εξόφληση των χρεών μας. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι, εάν πατήσει ένας το κόκκινο κουμπί, δεν θα υπάρξει νικητής, μόνο ηττημένοι».

Επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη μεταχειρίζεται τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο και επισημαίνει ότι η πραγματική διαπραγμάτευση ξεκινά τώρα.

«Μέχρι τώρα είχαμε μόνο διεφθαρμένες και ανίκανες κυβερνήσεις. Τώρα όμως ο ελληνικός λαός αποκτά πολιτική ηγεσία που θα παλέψει για τα δίκαιά του μέχρι το τέλος» επισημαίνει. Σε ό,τι αφορά την πολιτική που θα εφαρμόσει, ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, αναφέρεται στην ακύρωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με κατάργηση μάλιστα της σχετικής Αρχής και στη δημιουργία αποτελεσματικότερου κράτους μέσω μεταθέσεων και οργανωτικών αλλαγών, αλλά χωρίς τη δημιουργία, όπως λέει, νέας στρατιάς ανέργων. Ζητεί ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την έκδοση ευρωομολόγου και τη διαπραγμάτευση για την αντιμετώπιση του χρέους, και αρνείται το μοντέλο προσέλκυσης επενδύσεων που προβλέπει μείωση του εργασιακού κόστους και απεμπόληση των εργασιακών δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. «Θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Σε νέους επιστήμονες. Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει χώρα έρευνας, τεχνολογίας και νεοτερισμού. Να προωθήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό» τονίζει.

Ερωτώμενος πάντως εάν είναι ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας, καθώς το πορτρέτο του Αργεντινού επαναστάτη κρέμεται στον τοίχο του γραφείου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «υπάρχουν σε κάθε φάση της ιστορίας προσωπικότητες που η μοίρα θέλει να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο», αλλά για τον εαυτό του λέει ότι δεν κάνει κάτι άλλο από το να εκπροσωπεί «μια άλλη γενιά, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής».

Υπογραμμίζει δε ότι δεν οφείλει την παρουσία του στην πολιτική στην καταγωγή του από κάποια πολιτική δυναστεία. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ερωτάται και εάν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός στα 37 του χρόνια, για να απαντήσει: «Θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι αισθάνομαι έτοιμος για να γίνω πρωθυπουργός. Αλλά είμαι έτοιμος να αναλάβω την ιστορική ευθύνη, αν αυτή είναι η βούληση του ελληνικού λαού. Αυτό που συμβαίνει τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει μόνο σε επαναστατικούς καιρούς. Ένα κόμμα του 5% γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης και ίσως σε ένα μήνα να βρεθεί στην κυβέρνηση».

Σε άλλη ερώτηση σχετικώς με το τι θα πιστεύει ότι θα του πει η Άγκελα Μέρκελ όταν θα τον συναντήσει για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι γνωρίζει μόνο ότι ο ίδιος θα της υπενθυμίσει την ιστορική της ευθύνη απέναντι στους λαούς όλης της Ευρώπης. Δείχνοντας δε στον δημοσιογράφο την Ακρόπολη, η οποία διακρίνεται από το μπαλκόνι του γραφείου του, δηλώνει: «Ξέρετε; Αυτό είναι το πλεονέκτημά μου απέναντι στην κυρία Μέρκελ. Εγώ από το γραφείο μου έχω θέα σε 2500 χρόνια ιστορίας της Δημοκρατίας κι εκείνη μόνο στο Ράιχσταγκ»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου