Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ενισχύεται προεκλογικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ενισχυμένη με την Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και στελέχη από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και της κομμουνιστικής αριστεράς κατεβαίνει στις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στην πρόσκληση για να συγκροτηθεί ευρύτερο μέτωπο των αντικαπιταλιστικών και αντι- ΕΕ δυνάμεων, το ΚΚΕ μ-λ και το Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο.


Έτσι, με αυτά τα δεδομένα κατατέθηκαν χθες τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

Βασικό σύνθημα είναι η λέξη «Ανατροπή» σε αντιπαράθεση με τη «διαπραγμάτευση για την υποταγή" όπως αναφέρει η κεντρική τους αφίσα.

Στο πλαίσιο της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ σε κοινή δήλωσή τους επισήμαναν ότι βασικές θέσεις είναι «η άμεση καταγγελία μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, παύση πληρωμών- μονομερής διαγραφή του χρέους, εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έξοδος από ευρώ και ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση των αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων και αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων». Και ακόμη, «κατάργηση των χαρατσιών και των φορομπηχτικών νόμων, διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών που προλεταριοποιούνται».

Παράλληλα, οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν ότι διατηρούν το δικαίωμα αυτοτελούς προβολής των ιδιαίτερων απόψεών τους.

Από την πλευρά της η Τοπική Επιτροπή Αιγάλεω του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, τόνισε πως «θεωρώντας ότι η καθημερινά μαχόμενη Αριστερά μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Αιγάλεω, Χαϊδαριου και Αγίας Βαρβάρας απο κοινού προτείνουν τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β´ Αθήνας τον Πέτρο Παπανικολάου απο το ΜΑΑ».

«Όσο περνούν οι μέρες της προεκλογικής εκστρατείας» επισήμανε στο ΑΜΠΕ η Δ. Κουτσούμπα, «αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα πόσο αναγκαίο είναι να ακούγεται με σαφήνεια ένα άλλο πρόγραμμα έξω από το ευρώ, το χρέος και τις δεσμεύσεις των δανειακών συμβάσεων που μπορεί να το επιβάλει ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα. Οποιαδήποτε δύναμη δεν έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό σε ρήξη με την ΕΕ αναγκάζεται σήμερα να διολισθαίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε λογικές διαπραγμάτευσης μιας λίγο διαφορετικής πολιτικής της λογικής του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου