Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε έρευνα της VPRCΔιατήρηση του εκλογικού προβαδίσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια έδινε και σε προηγούμενη «εκτίμηση εκλογικής επιρροής», δείχνει έρευνα της εταιρείας VPRC.


Στην εκτίμηση της εταιρίας εμφανίζεται να έχουν ανοδική τάση τα πέντε από τα επτά κόμματα που πέτυχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, πλην του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό, και της Χρυσής Αυγής που η επιρροή της υποχωρεί.

Ειδικότερα, στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 25 και 29 Μαΐου, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 30% (ως το μέσον τους εύρους μεταξύ 27,1%, το κατώτερο όριο, και 32,9%, το ανώτερο), ποσοστό αυξημένο κατά 1,5% έναντι του 28,5% που έδινε η ίδια εταιρεία σε έρευνα μεταξύ 20 και 24 Μαΐου.

Αντιστοίχως η ΝΔ, εμφανίζει να έχει άνοδο κατά μισή εκατοστιαία μονάδα και η επιρροή της εκτιμάται στη νεότερη έρευνα στο 26,5% (με κατώτερο όριο το 23,7% και ανώτερο το 29,3%). Επίσης, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στο 12,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ ανεβαίνουν (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) από το 7% στο 7,5%, όπως και το ΚΚΕ από το 5% στο 5,5%. Πτωτικά, αντιθέτως, από το 5,5% στο 4,5% εμφανίζεται να κινείται η «Χρυσή Αυγή», όπως και η «Δημιουργία ξανά», που με 2% (από 3% προηγουμένως) φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, αφού, κατά την VPRC, η επιρροή της κινείται μεταξύ 1,1% και 2,9%

.
http://www.zougla.gr/politiki/article/mprosta-o-siriza-se-erevna-tis-vprc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου