Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Ο λαός δεν πρέπει να αφήσει να γίνουν χειρότερα τα πράγματα»



«Το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του Μνημονίου - η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία, ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ζήσει, και πριν απ' όλα χρεοκοπία του λαού- άρα το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι το αν ο λαός θα είναι έτοιμος να μην αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα» δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στον Πειραιά, στο πλοίο FESTOS, όπου μιλά σε συγκέντρωση εργαζομένων.


Η κα Παπαρήγα είπε ότι απέναντι στον λαό μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα δρομολογήσει τους νέους νόμους και θα ισοπεδώσει ακόμα περισσότερο τον λαό. Ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, διότι αυτό το τμήμα θεωρεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα καταφέρει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '80, να 'χει πίστωση χρόνου, να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή.

«Το κριτήριο πρέπει να είναι η ετοιμότητα του λαού να αντιμετωπίσει τη βαθύτερη χρεοκοπία, γι' αυτό έχει ανάγκη ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ» επεσήμανε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, προσθέτοντας, επίσης, ότι κριτήριο για τον λαό και την ψήφο του πρέπει να είναι «το πού πάνε τα πράγματα και όχι ποιος θα είναι καλύτερος διαπραγματευτής στην Ε.Ε.- κανείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα»

.
http://www.zougla.gr/politiki/article/o-laos-den-prepi-na-afisi-na-ginoun-xirotera-ta-pragmata


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου