Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Μαύρες τρύπες από τη μνημονιακή λιτότητα»



«Η μνημονιακή ύφεση και η σκόπιμη διάλυση του φορολογικού μηχανισμού αποτελούν», σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, τις βασικές αιτίες της πτώσης των δημοσίων εσόδων τον Μάιο.




Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κατακόρυφη πτώση των δημοσίων εσόδων τον μήνα Μάιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι το αναπόδραστο αποτέλεσμα των ακολουθούμενων, κοινωνικά βάρβαρων, μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που βυθίζουν στην ύφεση την ελληνική οικονομία, ισοπεδώνουν μισθούς, καταβαραθρώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και "κλειδώνουν" τα χιλιάδες "λουκέτα" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οριστική ταφόπλακα στα δημόσια έσοδα βάζει «η κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει ο φορολογικός μηχανισμός εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης, της έλλειψης ολοκληρωμένης μηχανοργάνωσης και της ανάδειξης διεφθαρμένων και ανίκανων "ημετέρων" σε θέσεις κορυφαίας ευθύνης».

«Η μνημονιακή λιτότητα, που παράγει "μαύρες τρύπες" στην οικονομία και στην κοινωνία και η μνημονιακή διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών είναι ο "μονόδρομος" των δύο πρώην "μεγάλων" κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και θα τους καταλογιστούν στις 17 του Ιούνη» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου