Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μεγάλη αλητεία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και λοιπων συγγενών! Aρχίζουν οι κατασχέσεις για χρέη... 300 ευρώ Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, 10:29



Ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου με την προειδοποίηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και για ληξιπρόθεσμα χρέη 300 ευρώ, στέλνει το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να τονώσει τα ισχνά κρατικά έσοδα.


Στα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν περίπου 900.000 φορολογούμενοι αναγράφεται το ποσό των φόρων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι καθώς και ότι έχουν τη δυνατότητα έως το τέλος του μήνα να προχωρήσουν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης (έως και 60 δόσεις). Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι οφειλέτες, απειλούνται ότι θα ληφθούν εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (μισθοί, μισθώματα ακινήτων, απαιτήσεις από πελάτες κ.λπ.).

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλές φυσικών προσώπων έως και 10.000 ευρώ και οφειλές νομικών προσώπων έως και 75.000 ευρώ. Η ρύθμιση μπορεί να γίνει έως και σε 24 δόσεις, αλλά, αν ο φορολογούμενος προσκομίσει στοιχεία με βάση τα οποία αδυνατεί να εξοφλήσει το χρέος σε τόσες δόσεις, ο έφορος μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης μέχρι και σε 60 δόσεις. Το ελάχιστο ποσό δόσης μπορεί να είναι ακόμη και 100 ευρώ.

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού εμφανίζουν υστέρηση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ το α` τετράμηνο του έτους και τα πρώτα στοιχεία για τον Μάιο δείχνουν νέα «βουτιά» της τάξεως του 15%-20%, την ώρα που τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο έχουν ξεπεράσει τα 45 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου