Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα απεργία αύριο στην COSCO. Καταγγέλλεται το εργοδοτικό σωματείο

cosco
Σε νέα απεργία κατεβαίνουν αύριο, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, απαιτώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Παράλληλα, καταγγέλλουν την εργοδοσία, που έφτιαξε ένα σωματείο – σφραγίδα με νόθες και διαβλητές διαδικασίες, με σκοπό να διαπραγματεύεται με τον εαυτό της.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στην οργάνωση, στη, περιφρούρηση και την επιτυχία της απεργίας την Παρασκευής στις 7 του Σεπτέμβρη στις 06.00 π.μ.
Η προσφυγή της εργοδοσίας (“COSCO” – “DPORT” – Εργολάβοι) στα δικαστήρια ενάντια στον δίκαιο αγώνα μας όχι μόνο δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αλλά σύσσωμος ο κλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε την πάλη μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στη λαθροχειρία που γίνεται για άλλη μια φορά από την εργοδοσία με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 5-9-18 και τίτλο “Νόμος είναι άραγε το δίκιο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ” απαντάμε ως εξής: “Δίκιο είναι να έχεις Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συγκροτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, δίκιο είναι να έχεις μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και όπως φεύγουμε γεροί από τα σπίτια μας να γυρνάμε και γεροί”.
Επίσης η εργοδοσία αντί να αξιοποιήσει όλο το διάστημα στο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και να υπογράψει ΣΣΕ χρησιμοποίησε το μηχανισμό της και σκόπιμα έφτιαξε ένα σωματείο σφραγίδα με νόθες και διαβλητές διαδικασίες με σκοπό να διαπραγματεύεται με τον εαυτό της.
Τώρα είναι η στιγμή που όλοι μαζί σαν μία γροθιά πρέπει δώσουμε τη μάχη για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Τώρα ο κάθε εργάτης πρέπει να καταδικάσει με τη συμμετοχή του στην απεργία το εργοδοτικό “Σωματείο”, που σε κάθε ευκαιρία εκθειάζει και υπερασπίζεται η εργοδοσία, αφού ιδρύθηκε υπό τις ευλογίες της. Και ενώ με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας αποκαλύπταμε τον ρόλο του εργοδοτικού “Σωματείου” σήμερα 5 Σεπτεμβρίου έρχεται η εργοδοσία με ανακοίνωσή της να μας επιβεβαιώσει περίτρανα.
Καμία ανοχή σε όσους πάνε να καπηλευτούν τον δίκαιο αγώνα μας, καμία ανοχή στην κοροϊδία και τη στείρα επιχειρηματολογία της εργοδοσίας που αποφεύγει “όπως ο διάολος το λιβάνι” να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά μας και θα διασφαλίζει βασικά εργασιακά δικαιώματα βάζοντας τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που έχει επιβάλει το κινέζικο μονοπώλιο της “COSCO” μέσω της “Dport” και των εργολάβων της.
Δεν μπορεί η “COSCO” να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και η “DPORT” πίσω από το σωματείο – σφραγίδα. Οι γελοίοι ισχυρισμοί που πιθανόν να δώσουν ψίχουλα δεν έχουν καμία απήχηση στους εργαζόμενους.
Όλοι στην απεργία της Παρασκευής στις 06.00. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ο αγώνας μας να γίνει αγώνας ολης της εργατικής τάξης.
Διεκδικούμε:
1. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς
2. Μόνιμη και σταθερή για δουλειά για όλους
3. Σύσταση επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας
4. Πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων».
https://iskra.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-cosco-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου