Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

"Βουλευτική ασυλία": Μια διαχρονική αλητεία των εθνοπατέρων μας.

Αν για κάτι έχει αξία να αναφέρουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που άρει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, είναι για να πούμε ότι εκεί τουλάχιστον κρατούν τα προσχήματα, σεαντίθεση με την "δικούς" μας βουλευτές.


Ο Γ. Κύρτσος όταν είχε στην κατοχή του την εκδοτική εταιρεία «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.», δεν κατέβαλε το οφειλόμενο στο κράτος ποσό των εξακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων επτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (EUR 627 752.65) και έτσι  με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, τον υποχρεώνει να υποστεί την ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί.

"Το φερόμενο αδίκημα προδήλως δεν συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα του Γεωργίου Κύρτσου ως βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" τονίζεται στην απόφαση άρσης ασυλίας του κάτι που μας δίνει τα περιθώρια να ρωτήσουμε τους δικούς μας εθνοπατέρες: Παρακολουθώντας το πολιτικό γίγνεσθαι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει έχουμε δει βουλευτές μας να κατηγορούνται για ότι μπορεί να φανταστεί κανείς και όμως οι συνάδελφοι τους να μην τους άρουν την βουλευτική ασυλία. Ετσι δεν λογοδοτούν πουθενά. 
Και μιλάμε ότι οι εθνονταβατζήδες μας αυτοί, βρέθηκαν κατηγορούμενοι από καταχρήσεις και απάτες μέχρι την εμπλοκή τους σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. 

Μάλιστα σε μια πολύ παλιά (του 2008) σχετική ανάρτηση, αναφερόμενοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις βουλευτών που απόλαυσαν βουλευτική ασυλία -από καραμπινάτα εγκλήματα που είχαν διαπράξει μέχρι φτωχομπινεδιάρικες λαμογιές- γράφαμε ότι "από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 750 εισαγγελικές αιτήσεις για άρση της βουλευτικής ασυλίας και έγιναν δεκτές από τη Βουλή μόνο τρεις -και αυτές για πολιτικές σκοπιμότητες- τα λέει όλα".


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/09/blog-post_329.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου