Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Για τον Τάσο μας ...

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Είναι από τις στιγμές που ο κόμπος στον λαιμό, το σφίξιμο στην καρδιά, η απέραντη θλίψη σε εμποδίζουν να γράψεις τα αισθήματα που σε πλημμυρίζουν στο άκουσμα της είδησης ότι ένας καλός φίλος, ένας υπέροχος σύντροφος, ένας αταλάντευτος αγωνιστής, ένας άνθρωπος που δεν έλειψε από καμιά λαϊκή κινητοποίηση, από κανέναν εργατικό αγώνα τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι πια κοντά μας.

Ο μοναδικός Τάσο Κατιντσάρος. Κάποτε λέγαμε να συγκεντρώσουμε ότι υλικό είχε στην διάθεση του για την Κομμουνιστική Οργάνωση Μαχητής, στην οποία ο Τάσος ήταν ιδρυτικό μέλος και να το ανεβάσουμε στο διαδίκτυο. Μου είχε φέρει σχετικά έντυπα και φωτογραφίες. Είχε πολύ ανάλογο υλικό το Τάσος. Μια σχετικά προσπάθεια έκανα στον προσωπικό μου ιστότοπο. Εμεινε όμως ανολοκλήρωτη.

Δεν είμαι στην θέση να γράφω περισσότερα για τον Τάσο μας. Ισως το κάνω σε κάποια άλλη στιγμή. Τώρα είναι η ψυχική φόρτιση που δημιούργησε το άκουσμα του χαμού του, που δεν μου επιτρέπει να κάνω κάτι τέτοιο.
Με οδύνη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο

Με οδύνη, συντροφικότητα και αγάπη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Από τα μαθητικά του χρόνια πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από την Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής». Στρατευμένος σταθερά στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους πολιτικούς αγώνες της μεταπολίτευσης.

Με τον Τάσο συμπορευτήκαμε στην υπόθεση της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης από το 1990 μέσα από τις γραμμές του Νέου Αριστερού Ρεύματος, στην Πολιτική Επιτροπή του οποίου ήταν μέλος μέχρι και το 2017, οπότε εντάχθηκε στην Πολιτική Κίνηση "Κομμουνιστικό Σχέδιο".

Τον θυμόμαστε στους κοινούς αγώνες, τις διαδηλώσεις, στις συζητήσεις και τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και της κομμουνιστικής αριστεράς.

Ξεχωριστή και πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια για τη συγκρότηση του ελπιδοφόρου ενωτικού εγχειρήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της οποίας διετέλεσε επί πολλά χρόνια.

Ο Τάσος ήταν μπροστά σε όλες τις μάχες. Στρατευμένος στη λογική της δημιουργικής ανάπτυξη του μαρξισμού. Πάντα δεκτικός στην άλλη άποψη, ευπρεπής στην πολιτική διαφωνία.

Σε αποχαιρετούμε Τάσο, μαζί με όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές σου της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης, των μετωπικών εγχειρημάτων, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στους οποίους έδωσες το «παρόν».

Στους αγώνες αυτούς που θα δικαιωθούν αργά ή γρήγορα, θα πρωταγωνιστήσει μια σύγχρονη κομμουνιστική ελπίδα.

Οι σύντροφοί σου στο ΝΑΡ και τη νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και όλοι όσοι σε γνώρισαν και αγωνίστηκαν δίπλα σου, θα σε θυμόμαστε με σεβασμό και επιστράτευση δυνάμεων για μια νέα κομμουνιστική αυγή στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου θα γίνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 μ.μ. στο κοιμητήριο Περιστερίου.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 27/9/2018

Υ.Γ: Το τελευταίο χαιρετισμό θα πούμε στον Τάσο τη Δευτέρα στις 4.μμ στην πολιτική του κηδεία που θα γίνει το νεκροταφείο Περιστερίου.

Υ.Γ2: Μια αναζήτηση με το όνομα του στον ιστότοπο μας θα σας αποδώσει αρκετά κείμενα του. Προσθήκη: Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου θα γίνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 4 μ.μ., στο κοιμητήριο Περιστερίου.http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/09/blog-post_887.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου