Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Περιφέρεια Αττικής: Τι αλλάζει στις υποψηφιότητες μετά την παραπομπή Παχατουρίδη



Νέα δεδομένα για τη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του Μαΐου του 2019 δημιουργεί η χθεσινή είδηση «βόμβα», για την παραπομπή του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη να δικαστεί για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, που αποκάλυψε πριν από 10 ημέρες ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία Μητσοτάκη-Παχατουρίδη, ο δήμαρχος Περιστερίου να είναι υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, η παραπομπή και μάλιστα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, προκαλεί, αν μη τι άλλο πονοκέφαλο αλλά και δεύτερες σκέψεις τόσο στην Πειραιώς όσο και στο στρατόπεδο του κ. Παχατουρίδη.
Ακόμη δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα αποφασίσουν οι δύο πλευρές αλλά γνώστες της κατάστασης έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι η υποψηφιότητα του δημάρχου Περιστερίου, εκ των πραγμάτων αδυνατίζει.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τις επαφές του με τον κ. Παχατουρίδη, άνοιξε μέτωπο με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη ο οποίος ανέμενε το «χρίσμα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητα του για το δήμο Αθηναίων κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τα όσα συμβαίνουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, βασικός κερδισμένος είναι ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός που όχι μόνο έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του αλλά το όνομά του συζητήθηκε παλαιότερα ως υποψηφίου της ΝΔ, στους ψηφοφόρους της οποίας έχει σημαντική διείσδυση, ενώ εσχάτως από κάποιες πλευρές στο κυβερνών κόμμα έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα στήριξής του από το ΣΥΡΙΖΑ στην, πολύ πιθανή σύμφωνα με τους επαΐοντες, περίπτωση που δεν κατέλθει εκ νέου η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. 
https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/periferia-attikis-ti-allazi-stis-ypopsifiotites-meta-tin-parapobi-pachatouridi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου