Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Κατάρρευση της Lehman Brothers: Διαδηλώσεις σε Γαλλία και Γερμανία κατά τραπεζών

lehman

Η κατάρρευση της Lehman Brothers προκάλεσε παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση από την οποία δεν έχει ακόμη ανακάμψει ο καπιταλισμός στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.

Μια δεκαετία μετά την καταστροφική κατάρρευση της Lehman Brothers μαζικές διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης πραγματοποίησαν ακτιβιστές σε Γαλλία και Γερμανία διαμαρτυρόμενοι εναντίον των τραπεζικών πρακτικών που εξακολουθούν να εφαρμόζονται.
Οι ακτιβιστές άδειασαν μαύρο υγρό μπροστά σε τράπεζες στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτηζητώντας τη καταπολέμηση της κερδοσκοπίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.
«Οι μεγάλες τράπεζες αποτελούν κινητήρια δύναμη της φοροδιαφυγής», δήλωσε η Aurelie Trouve, εκπρόσωπος της Attac France.
Ο Thomas Coutrot, άλλο μέλος, δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η παγκόσμια οικονομία ξεκινά μια άλλη κρίση.
«Είναι αναπόφευκτο να υπάρξει άλλη κρίση».
Η κατάρρευση της τράπεζας επενδύσεων Lehman Brothers προκάλεσε την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης από την οποία δεν έχει ακόμη ανακάμψει μεγάλο μέρος του βιομηχανοποιημένου κόσμου.
Οι βασικές οικονομίες της ευρωζώνης εξακολουθούν να μην έχουν επανέλθει στο μέγεθος τους πριν από την κρίση ενώ υπάρχει μεγάλη πολιτική ανακατάταξη καθώς υπήρξε έντονη πτώση στη στήριξη των παραδοσιακών κομμάτων.
Στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι διαδηλωτές έβαζαν ταινία “μπροστά στο Χρηματιστήριο” και έβγαζαν ένα άγαλμα ταύρου με βαφή.
https://iskra.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-lehman-brothers-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B1%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου