Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

(Μια ομάδα 50 ατόμων με αρχηγό τον Τσίπρα για να έχει μερίδιο στην κεντρική πολιτική σκηνή και εξουσία απο-ιδεολογικοποιεί και αυτόν τον "κεντροαριστερό" ΣΥΡΙΖΑ, διαλύει και τις τελευταίες του "προμνημονιακές" οργανωμένες δυνάμεις και φτύνει κατάμουτρα τα αυτοδιοικητικά του στελέχη)! Η Καλαμαριά: Παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων ΣΥΡΙΖΑ λόγω απόφασης στήριξης του «πράσινου» δημάρχου




Την ανεξαρτητοποίησή τους από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» στον δήμο Καλαμαριάς ανακοινώνουν αύριο τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr στη συγκρότηση νέας, ανεξάρτητης παράταξης η οποία θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση των δημοτικών συμβούλων να ανεξαρτητοποιηθούν βάρυνε η διαφαινόμενη βούληση του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη (φωτο), στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr μεταξύ του κ. Μπακογλίδη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει συναντήσεις, με κεντρικά κομματικά στελέχη οι οποίες πιθανότατα θα επαναληφθούν και τις επόμενες ημέρες. Το έδαφος της συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου και του κυβερνώντος κόμματος είχε προλειανθεί κατά τις τακτικές επαφές που υπήρξαν στο προκαταρκτικό στάδιο για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, στον δήμο Καλαμαριάς.
Με την κατεύθυνση της στήριξης προς τον κ. Μπακογλίδη διαφωνούν αρκετά τοπικά στελέχη του κόμματος και σχεδόν οι μισοί από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ’ αυτών, τέσσερις πρόκειται αύριο να ανακοινώσουν ότι ανεξαρτητοποιούνται. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Άρης Τεμεκενίδης ο οποίος ενδέχεται να τεθεί επικεφαλής του σχήματος.
Με την προοπτική στήριξης του κυβερνώντος κόμματος στον κ. Μπακογλίδη φέρεται να διαφωνεί και ο Μανόλης Λαμτζίδης ο οποίος ήταν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας άσκησε κριτική προς τον δήμαρχο, για μια σειρά ζητήματα. Ωστόσο, οι πιέσεις οι οποίες ασκούνται κεντρικά έχουν προκαλέσει αμηχανία σε πολλά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Δευτέρα συγκαλείται ολομέλεια της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητηθεί η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές.
Εξ αιτίας αυτών των αντιδράσεων, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο τελικά η παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» να κατέλθει αυτόνομη και να συνεργαστεί στη συνέχεια με τον κ. Μπακογλίδη, για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι πλέον αναγκαίο μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Πηγή: Voria.gr
https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/kalamaria-paretisis-dimotikon-symvoulon-syriza-logo-apofasis-stirixis-tou-prasinou-dimarchou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου