Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Χουντής στο ευρωκοινοβούλιο για τις ευθύνες των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι

χουντής

Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής:
  • Οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι δείχνουν την πραγματική διάσταση των Μνημονιακών πολιτικών και της περικοπής των δημοσίων δαπανών

Στη συζήτηση για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής. Στην ομιλία του, ο Νίκος Χουντής ανέφερε τα εξής:

«Ο τραγικός απολογισμός των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι Αττικής το φετινό καλοκαίρι, δεν εξηγείται μόνο από την κλιματική αλλαγή και τις ειδικές καιρικές συνθήκες εκείνη την ώρα σε εκείνη την περιοχή.

Υπάρχει ευθύνη των κρατικών αρχών στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Οι εισαγγελικές αρχές στην Ελλάδα ερευνούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Όμως εδώ έχουμε και την πραγματική διάσταση των μνημονιακών πολιτικών, των περικοπών δημοσίων δαπανών, που έχουν αφήσει ακάλυπτες 4.000 θέσεις στο πυροσβεστικό σώμα, έχουν αποστερήσει την ελληνική δημόσια διοίκηση από σημαντικές υποδομές και μέσα διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Η καταστροφή είναι πρωτοφανής σε ανθρώπινα θύματα.

Έχω ήδη καταθέσει σχετική ερώτησή προς την Κομισιόν, την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, προκειμένου να λάβει άμεσα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες από την καταστροφή, να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία – υπάρχει προηγούμενο – στην ενεργοποίηση κοινοτικών πόρων για να βοηθηθούν οι πληγέντες αλλά και οι πληγείσες περιοχές».

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του Νίκου Χουντή, στο ακόλουθο link:

https://youtu.be/kjhWwKTJ7KU

https://iskra.gr/%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου