Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Θρήνος στον αριστερό-προοδευτικό κόσμο για την απώλεια του Τ. Κατιντσάρου

κατιντσάρος

Έχοντας δώσει την ύστερη μάχη της ζωής του, ο σ. Τάσος Κατιντσάρος δεν είναι πια μαζί μας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από μακριά μάχη με τον καρκίνο, ο Τάσος Κατιντσάρος, ιστορικό στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Γεννημένος το 1955 στο Περιστέρι, που παρέμεινε η αγαπημένη του λαϊκή γειτονιά, στρατεύτηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην περίοδο της δικτατορίας στην Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής».

Τον σφράγισε η εμπειρία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σε όλη τη μεταπολίτευση ήταν από τους πιο γνωστούς αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συμμετέχοντας σε εργατικούς αγώνες, στο κίνημα για τα δικαιώματα των φαντάρων και σε αγώνες ενάντια στην καταστολή.
Το 1990 προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα και υπήρξε μέλος της Συντονιστικής και Πολιτικής Επιτροπής του μέχρι το 2017. Το 2018 συμμετείχε στην ιδρυτική διαδικασία της πολιτικής κίνησης «Σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο».
Συμμετείχε ενεργά όλα αυτά τα χρόνια στις διεργασίες και ζυμώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής.
Άνθρωπος με παιδεία, ανθρωπιά και αγωνιστικότητα έχαιρε μεγάλου σεβασμού σε όλους τους χώρους της αριστεράς.
Η σύνταξη της “Ίσκρα” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Συλλυπητήρια του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, για την απώλεια του Τ. Κατιντσάρου


Παν. Λαφαζάνης: «Χάσαμε ένα φίλο,  έναν αγωνιστή, ένα πραγματικό άνθρωπο.»
 «Γρήγορα τα χνάρια του θα τα ακολουθήσουν πάρα πολλοί και πρώτα απ’ όλα οι νέοι και οι νέες.»

«Η θλίψη κυριαρχεί σήμερα σε όλο τον αριστερό προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της χώρας και ιδιαίτερα σε όσους γνώρισαν από κοντά την καλοσύνη, την αγωνιστικότητα, την ανθρωπιά και το ανυπότακτο πνεύμα του Τ. Κατιντσάρου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πρόωρα αλλά θα μείνει για πάντα στην μνήμη και τις καρδιές μας.
Καλό σου ταξίδι Τάσο, να είσαι βέβαιος ότι οι παρακαταθήκες που άφησες δεν θα πάνε χαμένες. Τα χνάρια σου θα τα ακολουθήσουν γρήγορα πάρα πολλοί και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες.
Απευθύνω τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που τον αγάπησαν.»
https://iskra.gr/%CE%BF-%CF%83-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου