Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αλέκος Αλαβάνος: «Η υπερήφανη σημαία του Φιρκά παραδίδεται κουρέλια στου Γερμανούς»

χανιά
Τυχαίνει αυτές τις μέρες να βρίσκομαι στα Χανιά. Παρακολουθώ τους Χανιώτες, σε ένα νομό που και οι τέσσερις βουλευτές τους είναι ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Πολάκης, να μαθαίνουν τα νέα για την πολιτιστική κληρονομιά τους με έκπληξη, οργή και σαρκασμό. Σκανδιναβοί επισκέπτες θεωρούν τις ειδήσεις αυτές, που τις μαθαίνουν από αγγλόφωνες ιστοσελίδες για τα Χανιά, απίστευτες και αδιανόητες.

Όταν οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί εισέβαλαν και λεηλατούσαν τα χωριά, ένα από τα πρώτα πράγματα που προσπαθούσαν να διασώσουν οι Κρητικοί, μαζί με τα παιδιά τους και τα κειμήλια των γονιών τους, ήταν οι βυζαντινές εικόνες των εκκλησιών από την εποχή της περίφημης κρητικής σχολής ζωγραφικής. Τα μοναστήρια αντιστέκονταν με κάθε τρόπο για να μη βεβηλωθεί η κληρονομιά των προγόνων στα χέρια ξένων κατακτητών, φτάνοντας μέχρι το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.
Είναι γι’ αυτό όνειδος το ότι μια κυβέρνηση, που τα μέλη της έχουν δυστυχώς ελληνικές ταυτότητες, παραδίδει την πολιτιστική μας κληρονομιά στους ξένους, πρώτα απ’ όλα στους σημερινούς Γερμανούς που το αεροδρόμιο των Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης, ο οποίος το 1771 γδάρθηκε ζωντανός στο Ηράκλειο από τους Οθωμανούς κατακτητές, το έχουν κάνει αεροδρόμιο Fraport, γερμανικής πολυεθνικής με έδρα στη Φρανκφούρτη. Παραδίδει την αρχαιολογική κληρονομιά χωρίς αντίσταση, στη ζούλα, κρυφά από τον ελληνικό λαό, χωρίς αιδώ, μέχρι να αποκαλυφθούν και να ξεγυμνωθούν. Κι όλα αυτά, την εποχή που υποτίθεται ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια.
Το Φρούριο του Φιρκά στο Βενετσιάνικο Λιμάνι των Χανίων, που παραδόθηκε προς εκμετάλλευση στην ξενόφερτη, ξενοκίνητη και ξενοδιοίκητη Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, δεν είναι ένα από τα αναρίθμητα αρχιτεκτονικά μνημεία που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι «το» «σύμβολο». Το σύμβολο της Ελευθερίας και της Ελληνικότητας του νησιού. Εδώ, την 1η Δεκεμβρίου του 1913, παρουσία του Ελευθερίου Βενιζέλου, των αγωνιστών του κινήματος του Θερίσου και του κρητικού λαού, υψώθηκε με περηφάνια η για πρώτη φορά η ελληνική σημαία. Αυτή τη σημαία ποδοπατά σήμερα και την παραδίδει κουρέλια στους ξένους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτή την εξευτελιστικά υποταγμένη στους ξένους κυβέρνηση. Είναι καιρός να ζήσει η Ελλάδα χωρίς κανενός είδους μνημονιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά «πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει…».
Χανιά 21.9.2018
https://iskra.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου