Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκη των εργαζομένων στον Δήμο Βύρωνα. Σταμάτησε η επίσχεση εργασίας

βύρωνα

Ο αγώνας των εργαζομένων για το αυτονόητο, όπως είναι η καταβολή της μισθοδοσίας, με επίσχεση εργασίας, διαρκείς παρεμβάσεις του σωματείου, η αλληλεγγύη, η ευρύτερη αποδοχή του δίκαιου αιτήματος και η στήριξη από συνδικαλιστικούς φορείς και ορισμένα Μ.Μ.Ε. έφερε αποτέλεσμα.

Υποχρέωσε τους αρμόδιους – δημοτική αρχή, κυβέρνηση, ΕΣΠΑ – να επισπεύσουν τις διαδικασίες και χθες, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, να έρθουν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου και να δρομολογηθεί η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι από την 1η Ιουλίου και από τις 12 Σεπτεμβρίου βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας και από σήμερα,Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, επιστρέφουν στην εργασία τους.
Στην επιστολή που έστειλαν στον δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας αποφάσισαν την αναστολή της επίσχεσης εργασίας, έπειτα από διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής ότι τα χρήματα για το πρόγραμμα έχουν κατατεθεί στο ταμείο το Δήμου και η καταβολή των μισθών θα πραγματοποιηθεί στις 27-9-2018. Από την Παρασκευή 21-9- 2018, οι εργαζόμενοι θα παρέχουν κανονικά όλες τις υπηρεσίες τους στους δημότες, τους οποίους ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συμπαράστασή τους.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να δημιουργήσει τμήμα προγραμματισμού και παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και να μην ξαναβρεθούν εργαζόμενοι σε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία της απλήρωτης εργασίας.
Καλούμε την κυβέρνηση τα προγράμματα και η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών του Κέντρου Κοινότητας, Συσσίτιο, Φαρμακείο, Παντοπωλείο, να περάσουν και να ενσωματωθούν στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων. Οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη σταθερή εργασία και όχι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης.
Ο αγώνας συνεχίζεται για δημόσιες υπηρεσίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και δικαιώματα.
https://iskra.gr/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%B2%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου