Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

(Αυτοί οι ψυχοπαθείς οπλοφορούν νόμιμα και μας... προστατεύουν)! Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε σκύλο επειδή του... γάβγισε!

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε σκύλο επειδή του... γάβγισε!

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο στην περιοχή του Ταύρου, επειδή του... γάβγισε!

Ο αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε σε περιπολία μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, ισχυρίστηκε ότι... τρόμαξε όταν το σκυλί του γάβγισε και κυνήγησε τη μηχανή στην οποία επέβαινε. 

Τον πυροβολισμό άκουσαν λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής περίοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει. "Τίποτα, μην ανησυχείτε. Ειδοποιηθήκαμε ότι χτυπάει ένας συναγερμός και ψάχνουμε εάν υπάρχει κάποια παραβίαση", είπαν, προτού φύγουν, αφήνοντας τραυματισμένο το ζώο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, αμέσως μετά τον πυροβολισμό, οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν με φακούς σε μία συγκεκριμένη πλευρά του σκοτεινού δρόμου. 

"Μετά από λίγο οι αστυνομικοί έφυγαν - περιγράφει ένας περίοικος- χωρίς να δείξουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το χτυπημένο ζώο που άφηναν πίσω τους. Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι οι αστυνομικοί έψαχναν εκείνη την ώρα τον κάλυκα από το όπλο του συναδέλφου τους για να μην αφήσουν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία".

Το άτυχο σκυλάκι παρέμεινε για ώρες αβοήθητο, μέχρι το επόμενο πρωί να εντοπιστεί από γείτονες με ένα διαμπερές τραύμα στο μπροστινό αριστερό πόδι. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό. Ο αστυνομικός που έστρεψε το όπλο εναντίον του, το πυροβόλησε, στην κυριολεξία στα τυφλά, σε ένα σκοτεινό δρομάκι, ενώ κινείτο με μεγάλη ταχύτητα με τη μοτοσυκλέτα του και το πέτυχε στο πόδι και όχι σε ζωτικά όργανα ή στα οστά. 

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός ανέφερε τελικά το περιστατικό στην υπηρεσία του. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου. 
Συνελήφθη, αλλά αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπηρεσία του διενεργεί ΕΔΕ για το περιστατικ,ό από το οποίο θα κριθεί εάν πρέπει αυτός ο αστυνομικός, που πυροβολεί όταν τρομάζει, να έχει όπλο στα χέρια του.


http://www.zougla.gr/greece/article/astinomikos-tis-omadas-dias-pirovolise-skilo-epidi-tou-gavgise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου