Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Δηλώσεις από την συνέντευξη τύπου, για το Αντιφασιστικό συλλαλητήριο-συναυλία, Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

cid:image003.png@01D4445D.7DFBD390
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο-συναυλία που θα γίνει το Σάββατο στις 15 Σεπτέμβρη, με συναυλία στο Σύνταγμα στις 7μμ, με συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή από την Oμόνοια στις 5μμ.
Μέχρι τις 6μμ θα ανέβει το βίντεο με τις όλη την συνέντευξη στο www.antiracismfascism@yahoo.gr

Στη συνέντευξη μίλησαν οι παρακάτω:

-Μαχμούντ Μουσαφέρ, Αιγύπτιος ψαράς-διασώστης στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
-Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ-Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974
-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
-Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή για τους Αιγύπτιους ψαράδες στη δίκη της Χρυσής Αυγής
-Ριμπουάρ Κομπάτι, Ιρανός πρόσφυγας, κατάληψη προσφύγων Ακομινάτου 47
-Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικός
Τ-ζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα
-Παρέμβαση εκ μέρους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε ο Γ.Σηφακάκης,τονίζοντας ότι το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς “θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα το κάλεσμα για τις 15 Σεπτέμβρη.

Οι καλλιτέχνες μαζί με τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες από τα κάμπ, τους φοιτητές, τις δημοτικές κινήσεις, την LGTBQI+ κοινότητα θα δώσουν δυναμικό παρών σε όλα τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα στις 15 Σεπτέμβρη:
Στην Αθήνα, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5μμ και τη μεγάλη συναυλία στις 7μμ και διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Αγ.Βενιζέλου στις 1μμ, στη Πάτρα στη Πλατεία Γεωργίου στις 1μμ, στα Χανιά, Πλατεία Αγοράς στις 12μεσ, στα Γιάννενα στη Πλατεία Περιφέρεια Ηπείρου στις 6μμ, στο Ηράκλειο στη Πλατεία Ελευθερία στις 12μεσ, στη Ξάνθη στη Κεντρική Πλατεία στις 12μεσ, στο Βόλο στον Αγιο Νικόλαο στις 12 μεσ.

Δηλώσεις:
Πέτρος Κωνσταντίνου: “ Στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη των δολοφόνων της Χρυσή Αυγής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ώστε να καταδικαστούν και να πάνε φυλακή. Σήμερα φοράνε το μανδύα του πατριώτη μακεδονομάχου και απειλούν από το βήμα της Βουλής με φασιστικό πραξικόπημα.
Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, οι ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων στρώνουν το έδαφος για τους φασίστες, με το Σαλβίνι ν απαγορεύει στα καράβια των προσφύγων να πιάσουν ιταλικό λιμάνι και τον Ζεεχόφερ να στήνει αυθαίρετα φυλάκια ελέγχου στα στα σύνορα.
Διεκδικούμε να πάνε οι νεοναζί φυλακή, να ανοίξουν τα σύνορα, να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία της ΕΕ της 28ης Ιούνη. Διεκδικούμε όλοι οι πρόσφυγες να μπουν στις πόλεις, να δοθεί άσυλο και στέγη για όλους, να σταματήσει ο αποκλεισμός στα νησιά. Η 15η Σεπτέμβρη είναι μόνο ένας μεγάλος σταθμός για όλο το κίνημα στην Ευρώπη που απο το Κέμνιτζ και το Λονδίνο μέχρι τη Νάπολη τη Βιέννη και τη Βαρκελώνη συγκρύονται με τους φασίστες και απαιτούν ανοιχτά σύνορα.”
Μαχμούν Μουσαφέρ: “Βοηθήσαμε το κόσμο για να σωθεί στη φωτιά στο Μάτι όχι για να κερδίσουμε κάτι. Εμείς μάθαμε από τη χώρα μας ότι πρέπει να βοηθάμε όπου πηγαίνουμε. Ο πρωθυπουργός μας έδωσε ιθαγένεια και τον ευχαριστώ. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες μετανάστες που ζουν και δουλεύουν πολλά χρόνια και πρέπει και αυτοί να πάρουν χαρτιά.”
Κώστας Παπαδάκης: “ Η δίκη θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη δικαστική χρονιά. Ολοκληρώνονται τα αναγνωστέα έγγραφα και ακολουθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων της Χρυσής Αυγής. Να φτάσουμε επιτέλους στη καταδίκη. Το κίνημα στο δρόμο θα παίξει καθοριστικό ρόλο.
Κώστα Μανταίος , πρόεδρος ΣΦΕΑ: “ Κάθε χρόνο στο Πολυτεχνείο διαδηλώνουμε με σύνθημα ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Μετά από όσα έγινα στην Θεσσαλονίκη είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό χρειάζεται να μας ενώσει όλους χωρίς αποκλεισμούς.
Ριμπουάρ Κομπάντι. ΟΙ πρόσφυγες που βρισκόμαστε στην κατάληψη της Ακομινάτου 47 θα είμαστε όλοι στις 15 Σεπτέμβρη. Πριν πέντε χρόνια δολοφόνησαν οι φασίστες τον Παύλο Φύσσα. Στο Ιράν πριν μια βδομάδα εκτέλεσαν τρεις νέους. Αν νικήσουν εδώ οι φασίστες θα κάνουν χειρότερα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Τζαβέντ Ασλάμ: “Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για ένα έχουμε ένα πολύχρωμο σχολείο στο 144 δημοτικό στα Σεπόλια. Τα παιδιά θα έρθουν με ένα ωραίο πανό στην πορεία μαζί με τους δασκάλους τους. Η δίκη πρέπει να τελειώσει και να πάνε φυλακή εκείνοι που δολοφόνησαν και μαχαίρωναν στους δρόμους. Πριν δύο μέρες η Αστυνομία συνέλαβε μιά ρατσιστική ομάδα στο Ρέντη που έκανε επιθέσεις. Στη διαδήλωση θα είναι οι μετανάστες και από το Ρέντη και από πολλές άλλες γειτονιές.”

Επίσης δηλώσεις έχουν γίνει και από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία στο Σύνταγμα στις 7μμ:

Μέχρι στιγμής δηλώσεις υποστήριξης στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ έχουν στείλει οι εξής:

Θα είμαι κι εγώ νοερώς μαζί με τα παιδιά της ΚΕΕΡΦΑ και όλους τους αγαπητούς συναδέλφους στις 15 Σεπτέμβρη. Είναι σημαντική στιγμή να είμαστε εκεί, είναι σημαντική στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά. Ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια και η εγκληματική οργάνωση που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και επίσης είναι μια στιγμή που τόσο ο κόσμος και οι μεγάλοι ηγέτες του όσο και η Ευρώπη τείνουν πολύ επικίνδυνα προς την ακροδεξιά με διάφορους τρόπους και πρέπει ο πολίτης μαζί με τους συμπολίτες του να είναι ενωμένοι απέναντι σε αυτό. Εγώ στηρίζω 100%. Θα είμαι εκεί!
Φοίβος Δεληβοριάς


Γραπτές δηλώσεις:
Penny Dreadful: Με αφορμή τη συμμετοχή μας στην αντιφασιστική συναυλία της 15ης Σεπτεμβρίου και τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την ύπουλη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καλούμε ό λο τον κόσμο να κατέβει στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα, να φωνάξει «Όχι στον φασισμό και στον ρατσισμό!» και να εκφράσει μαζί μας την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες αλλά και τη βούλησή του να πολεμήσει τους φασίστες σε κάθε γειτονιά. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα από τη χθεσινή μεγαλειώδη αντιφασιστική συναυλία στο Κέμνιτς της Γερμανίας και ας πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Αθήνας αγκαλιάζοντας τον συνάνθρωπο και τη διαφορετικότητα, ανεξάρτητα από φύλο, εθνότητα, θρησκεία και χρώμα. Ας δείξουμε πως είμαστε περισσότεροι!

Απόστολος Ρίζος: Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα ενώσουμε τις φωνές μας για άλλη μια φορά κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Ελπίζω η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της βίας από άνθρωπο σε άνθρωπο σε μια εποχή που ο φασισμός και ο ρατσισμός ξαναβρήκαν κατάλληλες συνθήκες και δυναμώνουν παγκοσμίως.
Αγγελική Τουμπανάκη: Nina Simone:" An artist’s duty, as far as I’m concerned, is to reflect the times."
Είμαι ευτυχής που θα βρίσκομαι στις 15 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα. Για μένα είναι σημαντικό.
Οφείλουμε να βγαίνουμε από τον μικρόκοσμό μας και να αντιληφθούμε αυτό που συμβαίνει δίπλα μας στην ουσία του μας επηρεάζει άμεσα. Αν σηκώσουμε το βλέμμα μας περα απο εγωκεντρικους παρωπιδισμούς θα το βιώσουμε και θα συνειδητοποιούμε πόσο μας αφορά. Δεν συμβαίνει σε ενα παράλληλο σύμπαν άλλα δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και εκρήξεις απανωτές που δεν θα μας αφήσουν αλώβητους.
Η επανάσταση και η δράση νομίζω ότι αρχικά ξεκινάει από τη προσωπική αλληγή στάσης στην καθημερινότητα.
Ανθρώποι της τέχνης που η στάση τους, οι πράξεις τους, δηλώνουν αντίσταση. Βλέπω συναδέλφους μου μουσικούς με ήθος προσωπικότητα, μεγαλοσύνη και επιμονή στη δουλειά και στην πρόοδο, με συλλογικότητα, με επιμονή στην ποιότητα. Αυτοι δηλώνουν την προσωπική τους επανάσταση με τις πράξεις τους χωρίς μιζέρια, πέρα από τη εύκολη μαζική κατανάλωση του συρμού, πέρα από μουσικά σύνορα και νόρμες.
Οπως και εχω παραδείγματα μουσικών , φίλων που είναι τσιγγάνοι και με κάθε κόπο και τρόπο στηρίζουν τη γλώσσα και την κουλτούρα τους.
Προσωπικά, χρόνια στα διαφορετικά projects που συμπράττω ή στηνω παίζουμε μουσικές που μας κανουν να αισθανόμαστε πολιτες του κόσμου, που μας κανουν ευτυχισμένους και ελεύθερους. Μουσικές που δεν ανήκουν παρά μονο στον ανθρώπο και μιλάμε για την μνημη του χωροχρόνου, τις παραδόσεις, τους κυκλωτικούς χορούς, τα κοινά ανθρώπινα συναισθήματα αγάπης, λύπης, έρωτα, χαράς, νοσταλγίας.
Υπάρχουν πιστεψτε με πολλοί επίσης οραματιστές που δεν τους ενδιαφέρει η φυλή και η διαφορετικότητά κάθε είδους και μάχονται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την πνευματική εξέλιξη μέσα απο ιδέες μεγαλοσύνης, εθελοντισμού και δοτικότητας.
Αυτό που πιστεύω πια ως αναγκαιότητα είναι να αναδειχθεί ενα Δίκτυο ουσιαστικής ενημερώσης για τις δράσεις οπου η τέχνη λειτουργεί σαν εργαλείο ένωσης, λύτρωσης καλλιεργειας και συνείδησης . Κάτι τέτοιο θα μπορέσει να βοηθήσει στη μετατροπή της συλλογικής κραυγής της αγανάκτησης και της αντίστασης σε κοινωνικό γεγονός.
Η τέχνη μπορεί στην πράξη να αποτελέσει καθαρό αγωγό στο να γίνει απόλυτα αντιληπτή η παθογενής και ψυχικά διαταραγμένη ιδεολογία του φασισμού, του ρατσισμού, του εθνικισμού και παράλληλα να μεταλαμπαδευσει την δυνατή σημασία της αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης, της πανανθρώπινων αξιών.

ILLEGAL OPERATION: Εκεί που μπορείς να πάρεις θέση, να ξεκουνηθείς λιγο απ τον καναπέ και να κοιτάξεις γύρω σου, εκεί που μπορείς να βάλεις για ασπίδα την ιστορία, τους αγώνες, τα δικαιώματα, τις τέχνες , εκεί καλούμαστε να παλέψουμε με όποιο μέσο μπορούμε για να θυμίζουμε οτι ο φασισμός ήταν και θα είναι ενα τέρας ανεξέλεγκτο. Για να μην ξεχνάμε οτι αυτος ο αγωνας δεν τελειώνει ποτέ. Πολεμάμε το τερας, το χτυπάμε από μέσα μας, από τους γύρω μας, απ’ όπου κι αν ξεμυτήσει.
 Jerome Kaluta: Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να είμαστε χώρια. Αλληλεγγύη και κάτω ο φασισμός. My race is the human race.
 VOYAGER - (Αντώνης Ματζώρος - Συνθέτης, Μπάσο, Γιώργος Ραφτόπουλος – Κιθάρα, Νίκος Πατσής – Ντραμς): Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παίζουμε σε μια τέτοια συναυλία με τόσο δυνατό και ανθρώπ ινο μήνυμα κατά του ρατσισμού. Πρέπει να καταλάβουμε πως η μετανάστευση σε κάποιες χώρες είναι αναγκαία λόγω συνθηκών για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς τους ανθρώπους, όπως θα μπορούσαμε να μεταναστεύσουμε και εμείς οι ίδιοι. Το ίδιο αίμα ρέει στης φλέβες μας, οι ίδιες ανάγκες επιβίωσης. Άνθρωποι είμαστε όλοι, "χρώματα" δεν υπάρχουν...!
 Υακίνθη Λάγιου: Η χώρα μας είναι πλούσια σε αξίες και οι άνθρωποι λεβέντες. Είναι η φτώχεια σε αξίες, τα συμπλέγματα και η υποταγή στις ιδέες των τάχα ισχ υρών κέντρων που μετρούν με το δόλο τους την ανθρώπινη αξία. Ασφαλώς και στην Ελλάδα έχουμε κάποιους ελάχιστους και απάνθρωπους ρατσιστές. Αυτοί μας ταπεινώνουν επιχειρώντας με τον τάχα πατριωτισμό τους να μιλήσουν για τις δήθεν εθνικές αξίες τους. Το κακό σε όλο αυτό είναι ότι στην εποχή μας, αυτοί οι λίγοι, οι τοσοδούληδες και δούλοι έχουν φωνή μεγάλη. Φωνή που δεν αναλογεί στο ηθικό τους ανάστημα.
Έτσι λοιπόν, έρχεται η στιγμή που εμείς οι πολλοί πρέπει όλοι μαζί να φωνάξουμε, να τραγουδήσουμε, να ζωγραφίσουμε την Αλήθεια, την ελληνική αλήθεια που 'χει μέσα της πολύ Αγάπη. Δικός μας είναι ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος και ο Μίκης. Αυτό είναι και τίποτα άλλο. Δίκαιο και Αγάπη.


Στη συναυλία στο Σύνταγμα συμμετέχουν:
Ναταλία Ρασούλη, Απόστολος Ρίζος, Αγγελική Τουμπανάκη, Illegal Operation, Jerome Kaluta, Penny Dreadful, Quilombo, Usurum, Voyager και Υακίνθη Λάγιου, Κυνηγοί Ονείρων, Broken da Rima, Rosa Shakur-Berlin GER

Στηρίζουν-χαιρετίζουν
Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας, Φοίβος Δεληβοριάς, μουσικός, Μάρω Δούκα, συγγραφέας, Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του ΣΦΕΑ-Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξοριθέντων Αντίστασης 1967-1974, Εύα Μπέη, ζωγράφος, Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδιστής, Γεωργία Μαυραγάνη, σκηνοθέτης-εκπαιδευτικός, Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικός,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Γιάννης Σακαρίδης, σκηνοθέτης,  Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής και του Σαχζάτ Λουκμάν, Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής,  Κώστας Σκαρμέας, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής,Μιχάλης Λυμπεράτος, ιστορικός-πανεπιστημιακός, Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πάντειο, Νίκος Στραβελάκης, οικονομολόγος-πανεπιστημιακός, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα”, Μαχμούντ Μεσαφέρ, Αιγύπτιος αλιεργάτης-διασώστης στην πυρκαγιά στο Μάτι, Αρεφ Ραχμάν, Κοινότητα Μπαγκλαντές-πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους εργάτες γης Ν. Μανωλάδας, Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Ορέστης Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης-κινηματογραφιστής, Κίνηση για την Απελευθέρωση των Ατόμων με Αναπηρία,


Καλούν:
ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝΑΠ, ΠΣΕΠ Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ,
Σωματεία εργαζόμενων Νοσοκομείων: Γεννηματά, Άγιου Σάββα, Ερυθρού Σταυρού,Αγλαΐα Κυριακού. Β ΕΛΜΕ Κορυδαλλού, Γ ΕΛΜΕ Αθήνας,
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών,
Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών & Προσφύγων, Κοινότητα Μπανγκλαντές,
KASAPI Hellas - Ενωση Φιλιπινέζων Εργατών,
Αφρικανικό Δίκτυο στην Ελλάδα, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής,
Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών,
Δήμος Αθήνας, Δήμος Κορυδαλλού, Δήμος Νίκαιας - Ρέντη,
Δημοτικές Κινήσεις, Κινήσεις LGTBQI+, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας,
Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας,
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών,
Πρωτοβουλία για το Κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Περικομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=jm#inbox/FMfcgxvzKbLVQpRwqThPcjVtSJkHVqCR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου