Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Η Leila Khaled χάρισε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου το αυτοβιογραφικό βιβλίο της με τίτλο “Ο λαός μου θα ζήσει”, που αναφέρεται σε έναν ολόκληρο λαό που συνεχίζει, όπως και η ίδια, να αντιστέκεται περήφανα και ανυπότακτα.

Συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την Leila Khaled
Η Leila Khaled χάρισε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου το αυτοβιογραφικό βιβλίο της με τίτλο
Ο λαός μου θα ζήσει”, που αναφέρεται σε έναν ολόκληρο λαό που συνεχίζει, όπως και η ίδια, να αντιστέκεται περήφανα και ανυπότακτα.


Η Αυτοβιογραφία μιας Επαναστάτριας ΛΕΪΛΑ ΧΑΛΕΝΤ by Zangogiannis Nasos

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χάρισε στη Leila Κhaled το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ως ισχυρό εργαλείο αντίστασης του ελληνικού λαού κατά της ...
χρεοκρατικής επιβολής και υφαρπαγής του δημοσίου πλούτου, της δημόσιας περιουσίας και της ίδια της δημοκρατίας.


Με την αγωνίστρια της Παλαιστινιακής Αντίστασης, την εμβληματική μορφή του αγώνα απελευθέρωσης του Παλαιστινιακού λαού, Leila Khaled, συναντήθηκε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Leila Khaled βρίσκεται στη χώρα μας για λίγες ημέρες, προσκεκλημένη του φεστιβάλ Resistance και, στη διάρκεια της σύντομης παραμονής της, θέλησε να έχει συνάντηση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανταποκρίθηκε με θέρμη στην τιμητική πρόταση, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της Leila Khaled μια γνήσια αγωνίστρια, υπόδειγμα διεκδίκησης και αυταπάρνησης, που μάχεται με συνέπεια επί δεκαετίες για τα δίκαια του λαού της.

Στη δίωρη συνάντησή τους, οι δύο γυναίκες μίλησαν εκτενώς για τους αγώνες των λαών για ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση, για την μάχη του ελληνικού λαού εναντίον της μνημονιακής επιβολής και της υφαρπαγής της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, τον ανυποχώρητο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία στον τόπο του, τους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών και την ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης των αγώνων τους, μέσα από τα κινήματα διεθνούς και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Μίλησαν, επίσης, για την ανάγκη διεθνούς λογοδοσίας και απόδοσης δικαιοσύνης για τα διεθνή εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ αλλά και για τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού από το μνημονιακό καθεστώς και τους επιτετραμμένους του.

Νάσος Ζαγγογιάννης - Στοχασμός - Πολιτική
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/06/leila-khaled.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου