Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Γλέζος στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη ΛΑΕ: Να απελευθερώσουμε τη χώρα

Γλέζος στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη ΛΑΕ: Να απελευθερώσουμε τη χώρα

Άνοιξαν οι εργασίες της ιδρυτικής πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την οριστική διαμόρφωση πολιτικής απόφασης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με την ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η έναρξη έγινε με την παρουσίαση του κειμένου προγραμματικών θέσεων και του κανονισμού λειτουργίας από τον Αν. Νταβανέλο, και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των προσκεκλημένων κινημάτων και οργανώσεων.
Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, σε μήνυμά της, εξέφρασε την πίστη της ότι οι διεργασίες του τριημέρου θα συμβάλουν στον προβληματισμό για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πολιτικής πρότασης, κυρίως όμως, «ενός μπλοκ που θα αντιπαλέψειαποτελεσματικά και αταλάντευτα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση».
Ο πρώην ευρωβουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανόλης Γλέζος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ενότητα των αριστερών δυνάμεων της χώρας, σε ένα αγωνιστικό δημοκρατικό μέτωπο που θα επιτύχει την «απελευθέρωση της χώρας με τον λαό στην εξουσία».
Ο Αλέκος Αλαβάνος από το Σχέδιο Β, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, είπε ότι σήμερα είναι «μια άλλη ημέρα» για την Ευρώπη, η οποία σηματοδοτεί απρόσμενες για όλους αλλαγές και εξελίξεις. Την μέχρι σήμερα εικόνα της, θα την βλέπουμε εφεξής σε φωτογραφικά άλμπουμ» είπε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τις απόψεις του για το Brexit και το ενδεχόμενο Grexit μπορείτε να τις δείτε εδώhttp://www.presspublica.gr/
Η  Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μήνυμά της, δηλώνει ότι ι «η ηθική και πολιτική συμπαράσταση συγκροτεί ιστορικό και πολιτικό καθήκον εν όψει των πολλών μαχών που καλούμαστε να δώσουμε, από διαφορετικά μετερίζια, αλλά προς κοινές κατευθύνσειςκαι σκοπούς, μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας και συνολικά των λαών και των ανθρώπων που αντιστέκονται και διεκδικούν ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική ευημερία, μια αξιοβίωτη ζωή».
Αναφερόμενη στο βρετανικό δημοψήφισμα, η κ. Κωνσταντοπούλου, στο μήνυμά της χαρακτήρισε «ιστορική» την ημέρα που ξημέρωσε, γιατί «ο λαός όρθωσε το ανάστημά του και αμφισβήτησε την δεσποτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, μέσω των οργάνων της, έχει πάψει να λειτουργεί ως διεθνής οργανισμός και έχει μετατραπεί σε μια νέου τύπου, αμετανόητη και αδίστακτη μνημονιακή απολυταρχία, με αποικιοκρατικά και ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά».
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Αντ. Δραγανίγος εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Δ.Καζάκηςαπό την ΟΠΑ, ο Π.Ζερβός από την Χριστιανική Δημοκρατία, ο Τ.Κορωνάκης από την Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, κ.ά.
http://redlineagrinio.gr/greece/politics/15873-glezos-idrytiki-syndiaskepsi-lae-apeleutherosoume-xora

1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: H MAYPH ΣKONH THΣ ΦΘOPAΣ TOY EΛΛHNIΣMOY EIΣΘE !!!

    ΠANTOTE THN XΩPA MAΣ THN KYBEPNOYΣAN ΦIΛOI NEKPOΦIΛΩN, TA XAIΔEYTAPIA TΩN NEKPOΦIΛΩN ΠOY NEKPOΦIΛIAΣTHKANE KAI AYTOI=ΦYΣIKO EΠAKOΛOYΘO ! NOMOΣ THΣ ΦYΣHΣ ! ΦYΣIKOΣ NOMOΣ !

    KAΛA ΔEN TO MYPIΣTHKATE AKOMH OTI AYTOI OI HΓETEΣ MAΣ, AYTOI OI TAΓOI MAΣ BPΩMANE ΠTΩMAINH/ΠTΩMAIΛA ;;;

    H APIΣTEPA H ΠPAΓMATIKH/AΛHΘINH APIΣTEPA EINAI AΛΛOY ! EINAI ΣTO AIMA ΣTHN ΨYXH KAI ΣTO ΠNEYMA TΩN EΛΛHNΩN !

    AΠO XPYΣH AYΓH {XITLER ADOLF / Hittler Adolf} EΩΣ ΠAYΛOΠOYΛO/TΣIΠPA OΛOI ΣTON IΔIO TΣOYBAΛIAΣMENO ΣAKO ! H MAYPH ΣKONH THΣ ΦΘOPAΣ TOY EΛΛHNIΣMOY EIΣΘE !!! ΣKATA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή