Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

(Οι μπατσοσυριζαίοι είναι εδώ)! Μπατσάδικα εξουσιαστικά κτήνη βασανίζουν ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Σοκαριστική καταγγελία

Κάποια ένστολα τσογλάνια που παριστάνουν τα «όργανα της τάξεως» δεν χάνουν την ευκαιρία να εκτονώσουν τα βάρβαρα απάνθρωπα, κτηνώδη απωθημένα τους, σε όσα ανυπεράσπιστα θύματα βρεθούν στα χέρια τους.
Ειδικά το σημερινό περιστατικό που έρχεται στην δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας της Λέσβου "ΕΜΠΡΟΣ" είναι σοκαριστικό, όπως λέει και ο τίτλος του δημοσιεύματος: «Καταγγελία σοκ: Χτυπούσαν στα πλευρά ανήλικους πρόσφυγες στο κρατητήριο"».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρεται στην  καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου  για την κακοποίησηανήλικων προσφύγων από μπάτσους με χαρακτηριστική την μαρτυρία της Διευθύντριας των Γιατρών Του Κόσμου στη Μυτιλήνη Ευγενίας Θάνου στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Ολα τα παιδιά ήταν τρομοκρατημένα και μας είπαν πως δέχτηκαν χτυπήματα από αστυνομικούς. Τα έβαζαν να καθίσουν σε στάση καθίσματος αλλά χωρίς να κάθονται και αν κάποιο προσπαθούσε να κουνηθεί επειδή κουράστηκε του πετούσαν μπουκάλια με νερό. Μετά τη δική μας εξέταση ζητήσαμε να δει τα παιδιά και ιατροδικαστής κάτι το οποίο δεν έγινε».

Πάντα σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται έρευνα για να τεκμηριωθούν οικαταγγελίες 13 ανηλίκων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, τα οποία ισχυρίζονται  ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κακομεταχείρισης από αστυνομικούς. Μάλιστα οι Γιατροί του Κόσμου κατέθεσαν ερώτημα προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς για το ζήτημα.

Εμείς πάντα είμαστε επιφυλακτικοί για την κατάληξη που έχουν τέτοιες έρευνες, απ’ ότι μας έχει διδάξει το παρελθόν.

Το μόνο που μπορεί να σχολιάσουμε είναι ότι για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας για την «διάγνωση» που έκανε για την ψυχοσύνθεση των μπάτσων.



Θα συστήναμε, επίσης, στους αναγνώστες μας να διαβάσουν το πολύ καλά στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ γ’ αυτό το ζήτημα, που υπογράφουν Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και Αυγουστίνος Ζενάκος στο περιοδικό  Unfollow:«Τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να θεμελιώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από αστυνομικό»


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_997.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου