Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Κειμενο στήριξης Χρηστου Κορτζιδη




Σας ζητώ να υπογράψετε το κείμενο ως ένδειξη Αλληλεγγύης στον πρώην Δήμαρχο Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος δικάζεται ΜΕΘΑΎΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6 στο Εφετείο Αθηνών γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του λαού του και του Δήμου. 

Οι δυνάμεις του διεθφαρμένου και αντιλαϊκού δικομματισμού, που ΚΥΒΈΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ και θεμελίωσαν με τις αντιλαΪκές πολιτικές τους την σημερινή καταστροφή της χώρας και του λαού μας, κάνουνε αυτό που κάνανε πάντα. Στείλανε στα δικαστήρια και φυλακίζουνε αυτούς που αγωνίζονται για το δίκαιο,την δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη. 

Το να υπογράψεις το κείμενο δεν είναι μόνο χρέος σου αλλά είναι και μια δήλωση σου, ότι ο λαός μας λέει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι εμπορευματοποιημένες παραλίες, οι συμμορίες που τις ληστευουνε μεσα σε ένα καθεστώς διαφθοράς και συναλλαγής με το πολιτικό σύστημα και την κρατική γραφειοκρατία, η ομορφιά της φύση, όλο το θαλάσσιο μέτωπο και ο Σαρωνικός, οι ελέυθεροι χώροι της παραλίας , η προστασία της φύσης και του πράσινου δεν είναι ΜΟΝΟ μια υπόθεση των παραλιακών Δήμων, αλλά αφορά ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ  ΕΣΕΝΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. 

Είναι και δικό σου ΧΡΕΟΣ απέναντι στα παιδιά σου, στους γέροντες γονείς σου, στον λαό μας ολόκληρο, και και τις ανάγκες του. ΕΙΝΑΙ μια  υπόθεση που αφορά όλο τον αθηναϊκό λαό, ολόκληρη την Αττική! 

Γι' αυτο έχεις ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ. ΠΑΨΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΠΑΛΑΙΨΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΣΤΑΣΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.  

"ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"!


Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικατοτορίας 1967-1974    



Στις 27 Ιουνίου 2016 εκδικάζεται η έφεση για την καταδίκη του Χρήστου Κορτζίδη, τέως δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που με αυτεπάγγελτη δίωξη δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος για «κατάληψη δημόσιου κτήματος»  μαζί με τους άλλους δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του πρώην δήμου Ελληνικού.
Ο Χρήστος Κορτζίδης, που ως δήμαρχος είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη με την 24ημερη απεργία πείνας του το καλοκαίρι του 2007, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί τον Σεπτέμβρη του 2009 υλοποιώντας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων μετέτρεψε με τη συμμετοχή φορέων, εργαζομένων και χιλιάδων πολιτών ένα κομμάτι της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ σε πάρκο.
Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι, αφού έριξαν την περίφραξη της αεροπορικής βάσης, δούλεψαν όλοι μαζί μετατρέποντας τη βάση σε τόπο πολιτισμού και χαράς. Έκλεισαν με συρματόπλεγμα μια έκταση 15 στρεμμάτων γεμάτα δέντρα και εγκατέστησαν μια παιδική χαρά, παγκάκια καθώς και ένα μικρό γήπεδο για μικρούς και μεγάλους. Επόμενος στόχος όλων ήταν αυτός ο ελεύθερος χώρος να επεκταθεί στα 25 στρέμματα απομακρύνοντας άμεσα τις εναπομείνασες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς αυτός ο χώρος εντάσσεται στα νέα σχέδια τσιμεντοποίησης του Ελληνικού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία το καταπράσινο αυτό κομμάτι προορίζεται να καταστραφεί και στη θέση του να ανεγερθούν ψηλά κτήρια και mall.
Η υπεράσπιση των λαϊκών αγώνων και των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν σε αυτούς, όπως ο Χρήστος Κορτζίδης είναι υποχρέωση όλων μας. Η καταδίκη του Χρήστου Κορτζίδη θα αποτελέσει την καταδίκη όλων μας. Θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. 
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και καλούμε όλους και όλες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο την ίδια μέρα.



https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15587664853b814e


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου