Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Νέες κινητοποιήσεις στα λιμάνια – Τι έγινε στη συνάντηση με Δρίτσα




Άκαρπη απέβη η συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΘοδωρή Δρίτσα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους και προανήγγειλαν ήδη τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Σε ανακοίνωσή τους καλούν τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους στα λιμάνια και στην καταστροφή που επέρχεται για τις εργασιακές σχέσεις.
Όπως ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) η ένωση λιμενεργατών και αρχιεργατών, στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, δόθηκε προς τους εργαζόμενους διάταξη που πρόκειται να κατατεθεί στον κυρωτικό νόμο για τη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ, που διατηρεί σε ισχύ τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ). Ωστόσο δίνει ταυτόχρονα το δικαίωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ να τον καταργήσει και να τον αντικαταστήσει με άλλες διατάξεις χωρίς να αναφέρεται ρητά στην συλλογική διαπραγμάτευση ή στη διαδικασία της διαιτητικής απόφασης, που ήδη προβλέπονται.
Επίσης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι στη συνάντηση ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει μετατάξεις προσωπικού σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις χωρίς ωστόσο να δοθεί καμιά συγκεκριμένη γραπτή διάταξη.
«Παραχωρούν το δικαίωμα στην COSCO να καταργεί μια κανονιστική πράξη χωρίς αυτό να προβλέπεται από κανένα νόμο. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ενδοτικότητας προς την COSCO και αυτό αποτελεί όχι μόνο πρόκληση αλλά και υποτέλεια για ένα κυρίαρχο κράτος. Παρέδωσαν το λιμάνι «μπιρ παρά» και τώρα πουλάνε τους εργαζόμενους» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και προειδοποιούν ότι «οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν αξιοπρέπεια και δεν μπορούμε να το ανεχθούν»

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/nees-kinitopoiiseis-sta-limania-ti-egine-sti-sinantisi-me-dritsa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου