Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Και ξυπνητήρια θα πέφτουν στο κεφάλι του για όλη την επόμενη δεκαετία…»



«Το γενικό καλό είναι η πρόφαση του απατεώνα, του υποκριτή και του κόλακα»,(Ουίλιαμ Μπλέικ).

Ο Μεγάλος Τιμονιέρης, έξυσε το κεφάλι του (και ουχί τους όρχεις του) μόλις του διεμήνυσαν τα καθέκαστα για την τελική έκβαση του δημοψηφίσματος στην Βρετανία. 
«Πρέπει να κάνω μια ιστορική δήλωση», είπε στην Γεροβασίλη, στον Παππά, στον Φλαμπουράρη και σε όσους ακόμη βρίσκονταν κοντά του, σε μια ακόμη μεγάλη στιγμή που έλαχε στην πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση.


«Μια δήλωση», συνέχισε και ενώ όλοι κρέμονταν από τα χείλη του, «που θα αφήσει εποχή». «Σύμφωνοι πρόεδρε», του είπε η Γεροβασίλη, «αλλά να προσέξουμε, δεν πρέπει πάλι να χασκογελάς, ειδικά όπως έκανες με τον Μπαν Κι Μουν, όταν του χάριζες το σωσίβιο, τον έπιασαν και αυτόν τα γέλια, έβαλε το σωσίβιο ανάποδα, και μετά κακαρίζατε και οι δύο σαν κότες».

Ο Τσίπρας προς στιγμήν συνοφρυώθηκε, είπε να στείλει στο διάολο αυτό το μπουλντόγκ, που τοποθέτησε εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, αλλά αμέσως το μετάνιωσε και άρχισε και πάλι να χασκογελάει, μόλις θυμήθηκε αυτή την αστεία φάτσα του κορεατάκου, του γραμματέα του ΟΗΕ.
«Δεν φταίω, εγώ Όλγα, τον κοιτούσα και ήταν σαν να με γαργαλούσαν», είπε έτοιμος να χεστεί και πάλι στο γέλιο.
Ξαφνικά σοβάρεψε, αφυπνίστηκε. «Γιούπι το βρήκα, ακούστε τι έχω σκεφτεί», τους είπε με πρωθυπουργικό πλέον ύφος κοιτώντας το ταβάνι, «θα πω κάτι για ξυπνητήρια και υπνοβάτες, κάτι για καμπανάκια, κάτι, για σειρήνες αφύπνισης, θα πάθουν την πλάκα τους όλοι, θα βάλω και λίγη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς (όχι ρε παιδιά δεν θα διώξω τον Καμμένο) και του ευρωσκεπτικισμού, και καθαρίσαμε, δεν θα γελάω καθόλου».
Έτσι και έγινε.
Σε λίγο όλα τα ΜΜΕ μετέδιδαν την ιστορική είδηση του Αλέξη Τσίπρα που υπογράμμισε ότι «το βρετανικό δημοψήφισμα είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό είτε θα είναι η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης και ολισθηρής πορείας για τους λαούς μας».
Δημοσιεύθηκε από Λ
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/06/blog-post_602.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου