Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

(Χωρίς σχόλια)! ΕΚΠΛΗΞΗ! Ο ΥΠ.ΕΞ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

000_frank-walter-steinmeier(Σάβ. 18/6/16 – 20:25)
Οι πρόσφατες κινήσεις του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων η στρατιωτική άσκηση «Anakonda-16», η οποία αφορά υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίαςστην Πολωνία, θα μπορούσαν να προκαλέσουνανάφλεξη της κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», τονίζει την ανάγκη για διάλογο με τη Ρωσία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου.

Ωστόσο, εν όψει της Συνόδου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει ήδη δηλώσει ότι η Συμμαχία σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της στην ανατολική Ευρώπη με πέντε τάγματα μάχης, σε απάντηση προς ενδεχόμενο ρωσικό επεκτατισμό.
«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», λέει τονίζει ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που ζητά περισσότερο διάλογο και συνεργασία με τη Ρωσία.
«Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος», προσθέτει.
Θα μπορούσε να αποβεί «μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής», τονίζει.
Όπως εξηγεί, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο «να ανανεώσει τις συνομιλίες για τα οφέλη του αφοπλισμού και του ελέγχου των όπλων για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24618:2016-06-18-17-25-40&catid=38:di-kosmos&Itemid=173

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου