Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας καλά... κρατεί και προστατεύει (και) την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

sindikalistiko--asfaleias


Η κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης, δανειστών και κεφαλαίου κατά του κόσμου της εργασίας και των αγώνων του διογκώνεται μέρα με τη μέρα, λίγο προτού εξαπολύσουν την ολοκληρωτική επίθεσή τους με την αλλαγή επί τα χείρω στα εργασιακά, μετά το Σεπτέμβριο. Ενδεικτικό της επίθεσης είναι, για παράδειγμα, η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων με το άρθρο 27 στο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης ή προσφάτως η απόφαση δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη που τιμωρεί εργαζόμενο και Σωματείο, με εξοντωτικές ποινές, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν. Στο «γαϊτανάκι» αυτή της επίθεσης έρχεται να προστεθεί και μια καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Αναλυτικότερα:

Την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Νέα Ιωνία, κατά τη διαδικασία συζήτησης εργατικής διαφοράς (22/06/2016) μεταξύ του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και της απολυμένης εργαζόμενης και της εταιρείας του Ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», καταγγέλλει το Σωματείο.
Την ημέρα εκείνη το Σωματείο είχε καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας (εδώ). Όταν αντιπροσωπεία του Σωματείου και συνδικαλιστών μπήκε στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, βρέθηκε μπροστά σε τριμελές κλιμάκιο ένστολων και οπλοφόρων αστυνομικώνΌταν ρώτησε για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί, απάντησαν πως εκτελούν διαταγή από τη Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής και όπως δήλωσαν ήθελαν να εποπτεύσουν την ομαλή διεξαγωγή της εργατικής διαφοράς! Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες οι αστυνομικοί αποχώρησαν.
«Αυτή η προκλητική παρουσία των αστυνομικών, και μάλιστα με στολή, που ήρθαν για να “περιφρουρήσουν” τα συμφέροντα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δείχνει περίτρανα ότι συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το συνδικαλιστικό της ασφάλειας από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί καλούνται να δώσει εξηγήσεις», τονίζει το ΣΜΤ και προσθέτει: «Πρόκειται για μία ακόμη έκφραση τρομοκράτησης του εργατικού κινήματοςΕντάσσεται στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και των σχεδιασμών που προωθούνται για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης».
Ο αυταρχικός κατήφορος και η παρακολούθηση του «εχθρού λαού» είναι απαραίτητο συστατικό συμπλήρωμα των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ- κεφαλαίου. Το πέρασμα και η παγίωση του νέου κοινωνικού μεσαίωνα και της σύγχρονης δουλείας,προϋποθέτει τονπλήρη έλεγχο και τον αυταρχικό περιορισμό των εργατικών αντιστάσεων.
Εξάλλου, όπως έχει καταγγείλλει και το ΜΕΤΑ και το υπογραμμίζει και το ΣΜΤ «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει άμεσα να προωθήσει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταργούν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, άλλα και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο στη συνέχεια».
Το ΣΜΤ δηλώνει «με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότιδεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα, μέσα από τη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων, για την ανατροπή της επίθεσης». Καλεί, δε, «όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν άμεσα, αποφασιστικά και με κάθε τρόπο, αυτού του είδους τις προκλήσεις».
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-koinonia/21416-meta280616-21416

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου