Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

“Διάσπαση” στην παράταξη Δούρου για το Ελληνικό – Ποιοι μιλούν για σκάνδαλο (ονόματα)




Το ενδοπαραταξιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μετά την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη από το ΣΥΡΙΖΑ η «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινής συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής με επίκεντρο το Ελληνικό.  Μάλιστα, η απουσία της περιφερειάρχη στο Στρασβούργο από τη συζήτηση ενός θέματος το οποίο είχε κάνει προεκλογική της σημαία προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της παράταξής της όσο και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες σε ενδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. 

Αποτέλεσμα, η συζήτηση για το Ελληνικό [Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με το “Μνημόνιο Συναντίληψης” (“Memorandum of Understanding” – MOU) μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), της HELLENIC Global I.S.A. και της Lamda Development S.A για το Ελληνικό] στην ουσία να μην πραγματοποιηθεί.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις στην «Δύναμη Ζωής» εκφράσθηκαν με την κατάθεση στο προεδρείο της ομιλίας του αντιπεριφεριάρχη Δυτικού Τομέα και πρώην υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Τζόκα ο οποίος κάνει λόγο για «περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο» αλλά και με διαφοροποίηση (κατά και παρών) δέκα περιφερειακών συμβούλων της παράταξης στο ψήφισμα που προτάθηκε. Αν και δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση από το προεδρείο του ΠΕΣΥ Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην επένδυση του Ελληνικού αντιδρούν )(σ.σ. πρόκειται για στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ και πλην του Σ. Τζόκα έχουν προσχωρήσει στη ΛΑΕ): οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες (σ.σ. δεν είναι μέλη του ΠΕΣΥ και δεν έχουν δικαιώμα ψήφου) Σπύρος Tζόκας (έκανε σχετική δήλωση στο προεδρείο του ΠΕΣΥ) και Γιώργος Γαβρίλης, οι  θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης ΑθανασιάδηςΚατερίνα Θανοπούλου καιΕλισάβετ Τασούλη, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι:   Αγγέλικα Σαπουνά,  Γιάννης Πρωτονοτάριος, Θέμης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Δημάκος, Κατερίνα Κρητικού, Ελένη Δημοπούλου και Ειρήνη Μεταξά.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/diaspasi-stin-parataxi-dourou-gia-to-elliniko-poioi-miloun-gia-skandalo-onomata/

http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/06/blog-post_60.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου