Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Καταγγέλλει τους χειρισμούς της Περιφέρειας για το Ελληνικό



«Εκφυλισμός, σκοπιμότητες και προσπάθειες αποπροσανατολισμού κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 16 Ιούνη 2016», αυτό καταγγέλουν οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής, με ανακοίνωση τους.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλουν τους χειρισμούς της διοίκησης «που οδήγησαν να τορπιλιστεί η συζήτηση σχετικά με το “Μνημόνιο Συναντίληψης” για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση δήλωσε ότι θα καταθέσει ψήφισμα, που ποτέ δεν μοιράστηκε στους συμβούλους. Σειρά στις κινήσεις εντυπωσιασμού πήραν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και του Τζήμερου που επειδή απουσίαζε η περιφερειάρχης ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση και αποχώρησαν.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνουν: «Ότι το κύριο είναι η πολιτική τοποθέτηση από το συμβούλιο για το ζήτημα και όχι η παρουσία της περιφερειάρχη, μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να μη συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα με άδεια τα έδρανα και πρότειναν να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 21/6, εισπράττοντας την άρνηση του προέδρου. Τότε αποχώρησαν καταγγέλλοντας την απαράδεκτη διαδικασία. Αργά το βράδυ κυκλοφόρησε «ψήφισμα» του συμβουλίου, δηλαδή η τοποθέτηση της περιφερειακής αρχής, που μόνοι τους αποφάσισαν και δημοσίευσαν, με περιεχόμενο μάλιστα που παρά τη φαινομενική αντίθεση με το μνημόνιο δεν λέει κουβέντα για τις διαχρονικές ευθύνες της τοπικής/περιφερειακής διοίκησης, αλλά και για την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που οδήγησε στο ξεπούλημα».
Σε προηγούμενο θέμα που αφορούσε σε συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τιςεμπορικές συμφωνίες ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP, CETA και TISΑ), οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: «Ανέδειξαν την υποκρισία της Διοίκησης της Περιφέρειας με την κήρυξη της Περιφέρειας Αττικής, ως “ελεύθερης ζώνης” από αυτές τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, αφού την ίδια στιγμή πρωτοστατεί στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, εφαρμόζει όλες τις ρυθμίσεις που απορρέουν από τις συνθήκες της ΕΕ, που η κυβέρνηση συμφωνεί και συνδιαμορφώνει τσακίζοντας τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Την πρόταση της διοίκησης υπερψήφισαν οι παρατάξεις της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ, ενώ “παρών” δήλωσε η παράταξη της ΝΔ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι οι παραπάνω συμφωνίες, έχουν στόχο να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων με δραματικές συνέπειες για την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφού θα σημάνουν την ένταση της εκμετάλλευσής τους, τη δραματική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το σάρωμα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων.
Είναι αποπροσανατολιστική και μάλιστα αντιδραστική η όποια κριτική της συμφωνίας, που τελικά προβάλλει ως εφικτή την ύπαρξη ενός “φιλολαϊκού καπιταλισμού”, με ρυθμίσεις που τάχα προστατεύουν τους εργαζόμενους από την ασυδοσία του κεφαλαίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση της περιφερειακής αρχής για «κήρυξη» της Περιφέρειας Αττικής, ως «ελεύθερης ζώνης» από τις συμφωνίες αυτές, αφού αυτή η «κήρυξη» είναι κενή περιεχομένου και στην πραγματικότητα είναι κίνηση εντυπωσιασμού.
Τέλος καλεσαν το λαό να εντείνει την πάλη του για την ανατροπή αυτών των συμφωνιών, μαζί με τα μονοπώλια και την εξουσία τους».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/laiki-sispeirosi-attikis-katangellei-tous-xeirismous-tis-perifereias-gia-to-elliniko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου