Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Κύλισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας "τους" και βρήκε τον "άγιο" εγκληματία



Του Γ. Γ.
Eίπαμε να παριστάνει τον «παρελασιάρχη» και στο αραιά και που να πετάει καμιά κοινοτοπία, για να δικαιολογεί τον πλουσιοπάροχο μισθό του. Αυτό το καταλαβαίνουμε, αλλά ο «ανώτατος πολιτικός άρχοντας» το τερμάτισε.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα της «Αυγής» και σε άρθρο που τιτλοφορείτε: «Π. Παυλόπουλος: Η Χριστιανοσύνη καλείται να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού»:



«Η σημερινή Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας καλείται να θωρακίσειτην αρραγή της ενότητα, ως θεμελιώδους σημασίας παράγοντα επιτέλεσης της Θείας Αποστολής της», τόνισε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τη Σύνοδο. 
Καλωσορίζοντας τους προκαθημένους ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη σύγκληση και έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τονίζοντας«ανατρέχω ευλαβικά, προκειμένου ν' αντλήσω τα δέοντα για την συγκυρία διδάγματα, στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, την οποίαν συνεκάλεσε στη Νίκαια της Βιθυνίας ο Μέγας Κωνσταντίνος το 325 και στην οποία μετείχαν οι τότε Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας».

Όχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο. Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας, ο πρόεδρος της δημοκρατίας «τους» είναι ανιστόρητος, αρχαιόπληκτος με τάσεις άκρατου εθνικισμού, ενώ δεν κρύβει την θρησκοληψία από την οποία διακατέχεται.

Πάντως μας έλυσε και μια απορία. Αφού δηλώνει δημόσια ότι «αντλεί τα δέοντα για την συγκυρία διδάγματα», μελετώντας τα πεπραγμένα ενός εγκληματία, του «Μέγα» Κωνσταντίνου, που το θρησκευτικό τους δόγμα έκανε «άγιο», μπορούμε να συμπεράνουμε από πού ορμώμενος κάνει κατά καιρούς δηλώσεις που όταν τις διαβάζεις«Μένεις Πάκης».  (Το «Εμεινα Πάκης» ήταν η έκφραση που είχε κυκλοφορήσει και σχολίαζε την στάση που κράτησε ο Π. Παυλόπουλος όταν παρακολουθούσε αμέτοχος τον τραμπουκισμό Κασιδιάρη σε Κανέλλη).
  

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/06/blog-post_45.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου