Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Απεργία στα ΜΜΕ την Δευτέρα



Σε 24ωρη πανελλαδική, προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, με την προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, κατόπιν απόφασης των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών του κλάδου.


Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ, με την απεργία απαντούν αποφασιστικά «στις συνεχιζόμενες συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών που στόχο έχουν την πλήρη αποδόμηση κάθε εναπομείναντος πλέον εργασιακού δικαιώματος με την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην πράξη, την άρνησή τους να υπογραφούν νέες ΣΣΕ, τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων, με την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ που υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους, με τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η προειδοποίησή μας προς κάθε κατεύθυνση είναι κάθετη και καθολική και μη αναστρέψιμη. Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα καταχρηστικής «μνημονιακής» και εργοδοτικής πρακτικής. Η πολιτική του μνημονίου έχει καταγγελθεί και καταδικαστεί σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μας. Ολοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι απαιτούμε να καταργηθούν.

Δηλώνουν ότι θα προστατεύσουν με κάθε θυσία τα δικαιώματά τους. Ότι «μηδενική βάση» δεν υφίσταται στη διαπραγμάτευση της αμοιβής της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Καλούμε τους συναδέλφους να μην συναινούν με την εργοδοτική πλευρά για την χειροτέρευση ακόμα περισσότερο της εργασιακής τους σχέσης και ζητούμε από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επικοινωνούν άμεσα με τα Διοικητικά Συμβούλια των αρμοδίων Ενώσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους», προστίθεται.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 28 Μαΐου έξω από τα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου