Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νέα επιστολή των «Ερυθρών Ταξιαρχιών»



Μία επιστολή που θεωρείται ότι προέρχεται από την εξτρεμιστική οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες περιλαμβάνει σήμερα νέο μήνυμα για επιθέσεις κατά πολιτικών, τραπεζιτών και δημοσιογράφων, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να ξανακυλήσει η χώρα στη δίνη της πολιτικής βίας της δεκαετίας του ’60.


«Η χαραυγή της νέας επανάστασης βρίσκεται εδώ», τονίζεται στην επιστολή, η οποία εστάλη στην εφημερίδα Ιλ Τζορνάλε του Μιλάνου, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του ιδίου φύλλου. Η Ιλ Τζορνάλε είναι ιδιοκτησίας του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι Πάολο.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιστολή που φθάνει στα μέσα ενημέρωσης μέσα σε ένα διήμερο. Καμιάς η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Χθες, το πρακτορείο ANSA είχε λάβει επιστολή με την οποία η οργάνωση προκαταλάμβανε κάθε πιθανή προσπάθεια να της αποδοθεί η βομβιστική ενέργεια κατά του Λυκείου στο Μπρίντιζι, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση.

Στην τελευταία τους επιστολή οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εγκαλούν το «φασιστικό κράτος» για την βομβιστική ενέργεια του Σαββάτου στο Μπρίντιζι, με την οποία διατείνεται ότι «πασχίζει να καταπραΰνει την οργή των μαζών με τον φόβο».

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο κύμα των βομβιστικών επιθέσεων κατά εφοριών, ενώ για την δολοφονική απόπειρα κατά ενός στελέχους εταιρείας πυρηνικής ενέργειας η οργάνωση τονίζει πως «το παιχνίδι έχει ξανανοίξει».

Στην επιστολή δηλώνεται πως στο νέο κατάλογο των προγραφών περιλαμβάνονται πολιτικοί, προερχόμενοι ιδίως από το Κόμμα της Ελευθερίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τραπεζίτες και «οι δημοσιογράφοι που τους υπηρετούν».

Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες είναι υπεύθυνες για πολυάριθμες επιθέσεις και πολιτικές δολοφονίες στη δεκαετία του ’70, με αποκορύφωμα την απαγωγή και δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Άλντο Μόρο, το 1978.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου