Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Καλπονοθείες, ψέματα, και προδότες χωρίς κουκούλες…


-φωτ. Οδοφρ.


Αγαπητοί μου Έλληνες και Έλληνιδες,

Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των επαναληπτικών εκλογών η πολιτική αλητεία, εγχώρια και διεθνής, λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, αγνοώντας επιδεικτικά το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το φαινόμενο και με διαφορά η ΝΔ του κ. Σαμαρά που όπως όλα δείχνουν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο πρωθυπουργικός θώκος, θα έπρεπε όμως να γνωρίζει ότι με τα ανήθικα μέσα που μεταχειρίζεται ολοένα και απομακρύνεται από το στόχο του.




Μαζεύοντας στην παράταξη του όλα τα «πολιτικά απορρίμματα» σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών όπως οι Μπακογιάννη, Πλεύρης, Βελόπουλος, Κιλτίδης, νοθεύει τη λαϊκή βούληση, βάζοντας αφ’ ενός μεν από το «παράθυρο» στη βουλή μη εκλεγμένους υποψηφίους, αφετέρου δε βγάζοντας από αυτήν βουλευτές πλέον, που εμπιστεύθηκαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Ιδιαιτέρως δε η προσχώρηση του ηθικοπλάστη κ. Βελόπουλου στη ΝΔ που δύο μόνο μήνες πριν έδινε όρκους αιώνιας αφοσίωσης στον αρχηγό του ΛΑΟΣ, δίνει ισχυρές ενδείξεις ότι στο κόμμα της ΝΔ η εξουσιολαγνεία που τους διακατέχει υποδαυλίζει ιδανικά όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, φιλία, συνέπεια, αξιοπιστία. Επιπλέον, προκαλούν οργή οι προκλητικές δηλώσεις αυτών των κυρίων όταν τόσο υποκριτικά δηλώνουν ότι με τις μετακινήσεις «προδοσίας τους» βάζουν το «εμείς» πάνω από το εγώ τους. Αν πράγματι ήθελαν να πράξουν κάτι τέτοιο όφειλαν να καθίσουν στο σπίτι τους εκεί δηλαδή που τους έστειλε ο Ελληνικό λαός. Ας ελπίσουμε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα αποδοκιμάσουν στην κάλπη αυτές τις αναίσχυντες πρακτικές και ιδιαιτέρως αυτοί που τους ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της παρούσης προεκλογικής περιόδου είναι ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και τα υποπόδια τους όπως η ακραία νεοφιλελεύθερη σύμπραξη Μάνου και Τζήμερου βάλλουν λυσσαλέα κατά του κ. Τσίπρα αδιαφορώντας για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, διότι βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να χάσουν ακόμα και την πρώτη θέση στις επερχόμενες εκλογές και εκεί φυσικά να μπει η οριστική ταφόπλακα του δικομματισμού.

Συνεχίζουν να εξοργίζουν τον Ελληνικό λαό ταυτίζοντας την αντιμνημονιακή πολιτική που επιδοκίμασαν οι Έλληνες με την καταστροφή της Ελλάδος την έξοδο από το ευρώ και άλλα δεινά.
Στη προσπάθεια τους αυτή συστρατεύονται όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας -πλην κάποιων εξαιρέσεων-, τα διεθνή αφεντικά τους όπως ο Σόιμπλε κλπ, αλλά και ο προσφάτως εκδηλωθείς υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμένος δηλώνοντας τη βεβαιότητα του για την παραμονή της χώρας στο ευρώ αρκεί και η Ελλάδα να μην αθετήσει τις συμφωνίες και τις επιστολές που υπέγραψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι δωσίλογοι αρχηγοί τους αντίστοιχα.

Οι οποίοι με πρόφαση την εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία προσπαθούν αφενός μεν να πείσουν το εκλογικό σώμα για την ξαφνική πλην όμως φαινομενική μεταστροφή τους από την πολιτική της σκληρής λιτότητας του δευτέρου μνημονίου σε ηπιότερες προσαρμογές, αφετέρου δε ότι έχουν σχέδιο που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Δυστυχώς όμως και για να γίνω συγκεκριμένος πέραν της καταστροφολογίας, και της λάσπης προς το κ. Τσίπρα, δεν βλέπουμε να προτείνουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού που δοκιμάζεται πάρα πολύ σκληρά. Ακούμε για ευρωομόλογα, ομόλογα ανάπτυξης, επιμήκυνση του επαχθούς μνημονίου κατά 1-2 χρόνια χωρίς καμία διαπραγμάτευση για το χρέος, που και που ρίχνουν και καμιά κουβέντα για το ζήτημα της μετενέργειας, την ανάγκη να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι, αλλά κανείς δε μπορεί να διαβεβαιώσει με σιγουριά τους Έλληνες ότι δυσβάστακτοι φόροι όπως το χαράτσι της ΔΕΗ (Ο κ. Λοβέρδος στις 24/5 δήλωσε ευθαρσώς σε τηλεοπτικό στούντιο ότι δε πρόκειται να το πάρουν πίσω) η έκτακτη εισφορά, το απαράδεκτο χαμηλό όριο αφορολόγητου εισοδήματος στα 5000 ευρώ, και φυσικά οι περαιτέρω μειώσεις των μισθών δε θα καταργηθούν. Και αυτό γιατί πολύ απλά δε πρόκειται να το κάνουν. Εμμέσως πλην σαφώς το έχουν παραδεχτεί αρκετά στελέχη της ΝΔ μεταξύ άλλων οι κ. Βαρβιτσιώτης και Μηταράκης. Γιατί όπως μας λένε για να παραμείνουμε στο ευρώ πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, και οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος τις υπογραφές τους.

Γιατί όπως όλοι μας (σχεδόν) έχουμε καταλάβει, το χρέος που δημιουργήθηκε α) από τις μίζες που εισέπρατταν διαχρονικά οι πολιτικοί μας, β) την κατάχρηση δημοσίου χρήματος από όλους όσους κατείχαν σημαντικές διοικητικές θέσεις στο δημόσιο τομέα και ελάμβανε χώρα με την ανοχή των πολιτικών κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία, γ) την αδυναμία τους να πατάξουν το λαθρεμπόριο τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή άρα να διοικούν μία χώρα σαν την Ελλάδα, θέλουν να το φορτώσουν σε όλους τους Έλληνες και όπως είδαμε και στην πράξη, με τη μερίδα του λέοντος να πέφτει φυσικά στη μικρομεσαία τάξη.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του υπηρεσιακού υπουργού εργασίας περί επιστροφής των εργασιακών δικαιωμάτων στον εργασιακό μεσαίωνα του 1920. Εάν περιορίζανε τη φοροδιαφυγή κατά 10 δις (από τα 30 που υπολογίζεται ετησίως) δε θα χρωστούσαμε σήμερα ούτε ένα ευρώ κι ούτε θα φτάναμε στη δυσάρεστη αυτή οικονομική κατάσταση. Όσον αφορά τα περί ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας, στοιχεία που επαγγέλλονται τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ, καμία ωφέλεια δε θα έχουν εάν δε συνοδευτούν με πραγματική αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Γιατί αυτό που ουσιαστικά εννοούν είναι ανάπτυξη λιτότητας. Η ανάπτυξη θα αφορά “λίγους και εκλεκτούς” ενώ η λιτότητα θα πλήξει όλους τους άλλους. Έτσι αν τώρα που μπήκαν οι βάσεις για τη μεγάλη αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα και πιθανώς και στην Ευρώπη, σκύψουμε το κεφάλι και συμβιβαστούμε με το δίλλημα να δουλεύουμε όλοι με 200-300 ευρώ παρά το 80% με λίγα περισσότερα, αυτοανακηρυσσόμαστε ραγιάδες και θα πρέπει να είμαστε άξιοι της τύχης μας όχι όμως και των παιδιών μας.

Γιατί στη πραγματικότητα δίλλημα δεν υπάρχει. Αν προσέξατε ολοένα και συχνότερα, και παρά τις συνεχιζόμενες απειλές από πάσα κατεύθυνση για διακοπή χρηματοδότησης της Ελλάδος, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουνε με κανένα τρόπο η Ελλάδα να βγει από το Ευρώ. Γιατί άραγε αυτό? Αν αυτό τους εξυπηρετούσε λέτε να μη μας άφηναν να τους εγκαταλείψουμε? Η πιστεύετε ότι μας αγαπάνε τόσο πολύ? Κι αν ναι τότε γιατί μας δανείζανε με τοκογλυφικά επιτόκια, η γιατί για να μας δανείσουνε μας ανάγκασαν να υποθηκεύσουμε την Εθνική μας κυριαρχία και να συμφωνήσουμε με τόσο επαχθής όρους?

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω αγαπητοί μου συμπατριώτες και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα εγχώρια και τα ξένα κέντρα εξουσίας που βρίσκονται σε πανικό και δε ξέρουν τι τρόπο να χρησιμοποιήσουν για να κάμψουν την αντίσταση και το ηθικό των Ελλήνων. Ένα πράγμα πάντως είναι βέβαιο. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ που υπερασπίζονται με πάθος στα τηλεοπτικά στούντιο και όπου αλλού βρεθούνε την υποχρέωση αποπληρωμής ολόκληρου του επαχθούς χρέους που αυτοί και οι διεθνείς τοκογλύφοι και αφεντικά τους δημιούργησαν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Για τη μεν ΝΔ να μη ξεπεράσει το 20% το ΠΑΣΟΚ να υποχωρήσει κι άλλο κοντά στο 10% και η επικίνδυνη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Τζήμερου και Μάνου υπέρμαχου 400.000 απολύσεων στο δημόσιο, να μείνει ξανά εκτός βουλής. Οι υπέρμαχοι του παγκόσμιου νομίσματος (ο κ. Παπανδρέου το έχει δηλώσει ανοιχτά) και της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ελλάδα πρέπει να απομονωθούν.

Είμαστε Πολλοί, Είμαστε Ανεξάρτητοι,
Δεν Ξεχνάμε, Δεν Υποκύπτουμε,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Χρήστος Χ, Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου