Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Θα υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των Ελλήνων»



Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα.


Κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης η οποία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις πάνω σε θέματα διακυβέρνησης και θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές.

Επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί «φοβούνται ότι θα βγάλει λαβράκι».

Το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση. Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη τις οποίες και απέρριψε ενώ σημείωσε: «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι».

Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις οι οποίες διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης λέγοντας ότι αυτό είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για την ΑΟΖ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ανακήρυξη είναι δικαίωμα της χώρας μας όμως πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση απαιτεί διαπραγμάτευση και αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου