Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. (Θα μπορούσε να ήταν και μια καλή απάντηση στην παραπλανητική παραπληροφόρηση που αναπαράγει το zougla.gr του Μάκη του Εκαλιώτη)!


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Μεγάλο «χουνέρι» έπαθε με τη λίστα Λαγκάρντ ο ….«καρδινάλιος» πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ανέσυρε από την ουσιαστική πολιτική ανυπαρξία ο Γιώργος Παπανδρέου και τον έκανε παντοδύναμο, σε βαθμό που ο Παπακωνσταντίνου «λάλησε» από αλαζονεία πριν επιστρέψει στον πολιτικό σκουπιδοτενεκέ όπου δικαιωματικά ανήκει, έχοντας αποτύχει τον Ιούνιο να εκλεγεί έστω απλός βουλευτής. Εκεί που είχε «ξεχάσει» και είχε «χάσει» τη λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε ότι από το αντίγραφο που παρέδωσε στη Βουλή, κάποιος είχε σβήσει τα ονόματα δύο …εξαδέλφων του Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους!

Δεν θα παραστήσουμε βεβαιώς εμείς τον επιθεωρητή Κλουζό για να ερευνήσουμε αν τα χρήματα ανήκαν όντως στις εξαδέλφες του, αν ήταν νόμιμα ή αν προέρχονταν από …μίζες προς τις εξαδέλφες του, αν τα χοντρά λεφτά συμπίπτουν με εποχές που οι εξαδέλφες κατείχαν ίσως …δημόσια αξιώματα και τα παρόμοια. Αυτά θα ερευνήσουν άλλοι – δικαστικοί, πολιτικοί, ρεπόρτερ ερευνητές κ.λπ. Πάντως εμείς οφείλουμε να ομολογήσουμε την αμαρτία μας: Μας έρχεται κομματάκι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν ήταν ο Γ.Παπακωνσταντίνου που έσβησε τα ονόματα των εξαδέλφων του από τη λίστα Λαγκάρντ και τα έσβησε ο …Βενιζέλος! Δυσκολευόμαστε επίσης κάπως να πιστέψουμε ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν τόσο … «υπεράνω» που ούτε καν καταδέχθηκε να ρίξει έστω μια ματιά στη λίστα αυτή που του έδωσε χέρι με χέρι η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα να μην ξέρει καν ότι οι ξαδέλφες του ήταν μέσα στη λίστα, όπως ισχυρίστηκε με απαίτηση να τον πιστέψουμε, αντί να αρχίσει να τον καρπαζώνει και να τον φτύνει η μισή Ελλάδα! Θυμόμαστε πάντως με εκνευρισμό τι απίστευτο θράσος του απέναντι στην επιτροπή της Βουλής που τον εξέτασε και μας ενοχλεί το γεγονός ότι θα μείνει ατιμώρητος!
Δεν ξέρουμε αν θα κατορθώσουν οι δικαστές να βρουν στοιχεία που θα μπορούσαν να τον στείλουν στο δικαστήριο, αλλά για την ώρα φαίνεται ότι οι παράνομες πράξεις του έχουν …παραγραφεί!!! Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κυριαρχούσε η άποψη ότι θα κατέθεταν πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά του Παπακωνσταντίνου το …ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ! «Πολιτικό πτώμα» είναι ο Παπακωνσταντίνου. Παραγραμμένα πιθανότατα τα αδικήματα που διέπραξε. Ευρύτατα μισητός ώστε να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα ότι τουλάχιστον αποκαλύφθηκαν οι «πομπές» του και τελικά πολιτικά κερδισμένη θα βγεί η συγκυβέρνησηΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ που θα εμφανιστεί ότι προωθεί την κάθαρση χωρίς δισταγμό. Ως και ο Βενιζέλοςέχει κάτι να κερδίσει πολιτικά, αφού διέγραψε ήδη τον Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ και τον ξεφορτώθηκε από πολιτικό αντίπαλο, έστω και αν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται βαθύτατα διεφθαρμένοως τα ανώτατα κλιμάκια του. Αν δε κανείς πιο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα αυτή την υπόθεση, ενδέχεται να διαπιστώσει πως Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν αποκλείεται καθόλου να βγούν ακόμη και ενισχυμένοι από αυτή την υπόθεση, ξεφτιλίζοντας απλώς ακόμη περισσότερο το ήδη πολιτικά ανύπαρκτο «σύστημα Γιωργάκη». Αυτό δεν βλάπτει κανέναν από τους κυβερνητικούς εταίρους και συγκαλύπτει και τις πολιτικές ευθύνες του Βενιζέλου, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε εντολή να προχωρήσει ο έλεγχος όσων αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι μας έχει προκαλέσει εντύπωση και ο χειρισμός της απάτης στον ΕΟΤ. Η μεθοδευμένη υπερβολική αναφορά στον Νίκο Καραχάλιο, τέως γ.γ. του ΕΟΤ και επί πολλά χρόνια στο στενό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, δίνει πολύ περισσότερο την εντύπωση πολιτικού μηνύματοςτου Αντώνη Σαμαρά προς τον πρώην πρωθυπουργό να μην τολμήσει να επανέλθει ως «σωτήρας» και υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ σε περίπτωση που καταβαραθρώσει το κόμμα της Δεξιάς η μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά! Πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι θαυμάσαμε την κίνηση «πολιτικού ματ» των Γάλλων απέναντι στον Παπακωνσταντίνου: η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δίνει στα χέρια του Παπακωνσταντίνου μια λίστα που αναφέρει τα ονόματα συγγενών του – και ίσως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες να ήξεραν κάτι περισσότερο από εμάς που δεν ξέρουμε τίποτα για την προέλευση αυτών των χρημάτων, κάτι πέρα από τα επιφαινόμενα! Δίνοντας του όμως τη λίστα, οι Γάλλοι «σεντράρουν» τον Παπακωνσταντίνου. Αν αποκαλύψει τα ονόματα των συγγενών του, υφίσταται τεράστια ή μοιραία πολιτική ζημιά. Αν τα κρύψει – όπως και έκανε- τότε τον κρατούν στο χέρι, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποκαλύψουν την ύπαρξη της και να τον πιέσουν για να τηρήσει ευνοϊκή στάση απέναντι σε γαλλικά συμφέορντα; Άγνωστο σε εμάς, αλλά σίγουρα κάποιοι πρωταγωνιστές το γνωρίζουν.
Από την υπόθεση αυτή πάντως μπορούμε να φανταστούμε πόσα όπλα θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριοςΜέρκελ για να πιέσει Έλληνες πολιτικούς μέσω της υπόθεσης Ζίμενς και την ενδεχόμενη αποδοχή δώρων. Έπειτα απορούμε εμείς γιατί γέμισε η Ελλάδα «γερμανοτσολιάδες» και αναζητούμε ιδεολογικοπολιτικές ερμηνείες!
Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10507:alazones-kai-apateones&catid=86:expolitiki&Itemid=268

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου