Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


Το βράδυ της παρασκευής 28-12-12 (9:00μ.μ.) δύο ανήλικοι νεαροί δέχτηκαν επίθεση από μέλη της χρυσής αυγής μπροστά από γνωστή καφετέρια επι της κεντρικής οδού Μητροπόλεως του Αιγίου και ενώπιο πλήθος κόσμου που βρικόταν στην περιοχή. 

Τα μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν με γροθιές και σπρέυ πιπεριού. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο κρούσμα φασιστικής βίας στην πόλη του Αιγίου, οπότε το περιστατικό ξεχείλησε το ποτήρι, πράγμα που έκανε αρκετό κόσμο από την πόλη μας (και όχι από την Πάτρα και την Αθήνα όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε τοπική εφημερίδα) να συγκεντρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να κατευθυνθεί στα γραφεία της χρυσής αυγής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, άοπλοι και με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα.

Εκεί δέχτηκαν για δεύτερη φορά επίθεση με βροχή απο πέτρες απο τα γραφεία τους, που βρίσκονται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αιγιαλέως (απέναντι από τα κτελ), ένω τρεις απ' αυτούς που κατέβηκαν να ''υπερασπίσουν'' την τρύπα τους ήταν οπλισμένοι με γκλόπ, ασπίδες ακόμα και μαχαίρια(!!!) η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αποχώρηση των ατόμων απο το σημείο. Άσχετα με τις δηλώσεις τους σε ιντερνετ και τοπικές εφημερίδες...(!) προφανώς και δεν απωθήθηκαν σαράντα άτομα απο τέσσερις κρανοφόρους (!).

Επισης για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η συνεργασία κράτους και παρακράτους μιας και η αστυνομία προχώρησε σε τρείς συλλήψεις (οι δύο ανήλικοι)το ίδιο βράδυ, ενώ άλλοι τέσσερις καταζητούνται, ύστερα απο μηνύσεις των φασιστών εναντίον εφτά ατόμων συνολικά.

Με την ανοχή της η κοινωνία έχει δώσει τη 'νομιμότητα' στη χρυσή αυγή να ακολουθεί πρακτικές ρατσισμού και βίας. Είναι ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε τους φονιάδες- μέλη της να διατηρούν νομιμο οπλοστάσιο στα γραφεία τους.
Δεν τρομοκρατούμαστε...ούτε καν αναστατωνόμαστε με τις απειλές τους είτε γίνονται τηλεφωνικά είτε μπροστά σε πλήθος κόσμου.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1445642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου