Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κίνα: «Η χώρα κινδυνεύει από μια βίαιη επανάσταση».(Λες να ξανάρθουν οι κόκκινοι);


Μία ομάδα διακεκριμένων κινέζων ακαδημαϊκών προειδοποιεί με μία τολμηρή ανοιχτή επιστολή της ότι η χώρα κινδυνεύει από μία «βίαιη επανάσταση», αν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στο λαϊκό αίτημα να επιτρέψει την εφαρμογή των επί σειρά ετών «παγωμένων» πολιτικών μεταρρυθμίσεων.


Οι 73 ακαδημαϊκοί, ανάμεσά τους γνωστοί νομικοί, πρώην και νυν καθηγητές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι η πολιτική μεταρρύθμιση δεν ακολούθησε τον ίδιο, γρήγορο ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης.

«Αν οι μεταρρυθμίσεις του συστήματος που απαιτούνται επιτακτικά από την κινεζική κοινωνία συνεχίσουν να μην εφαρμόζονται, τότε η διαφθορά των αξιωματούχων και η απογοήτευση της κοινωνίας θα φθάσουν σε μία κρίσιμη καμπή και η Κίνα θα χάσει και πάλι την ευκαιρία για ειρηνική μεταρρύθμιση και θα διολισθήσει στην αναταραχή και το χάος μίας βίαιης επανάστασης», γράφουν στην επιστολή τους.

Η κυβέρνηση, η οποία από το 1949 ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, χρειάζεται να προωθήσει την δημοκρατία και την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος καθώς και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην αγορά, αναφέρεται.

Παρόμοια επιστολή υπογράφουν 65 κινέζοι ακαδημαϊκοί, δικηγόροι και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την οποία ζητούν από τα ανώτατα στελέχη του κόμματος να δημοσιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος για την πάταξη της διαφθοράς.

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΟΙ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗΤΕΣ
    ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΠΟΖΟΝΙΟΥ ΝΕΤΡΟΝΙΟΥ
    ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ
    ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΤΟ ΜΙΣΟ
    ΕΝΑΛΙΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΗΛΗΟ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΝΕ ΠΡΟΚΗΤΕ ΓΙΑ
    ΚΤΗΝΗ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή