Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προς το Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Προς το Ειδικό Δικαστήριο φαίνεται πως οδεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα με την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία όλων των πτερύγων της Βουλής.


Κατά πληροφορίες η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα εξετάσει τις ποινικές και τις πολιτικές ευθύνες του πρώην υπουργού οικονομικών θα λειτουργήσει σε πλαίσιο που θα ακυρώνει την όποια περίπτωση παραγραφής των αδικημάτων. Είναι προφανές πως τυπικά τουλάχιστον και πάντα κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος τα αδικήματα παραγράφονται μετά την παρέλευση δύο συνόδων της Βουλής. Κατά το γράμμα του Συντάγματος ως Σύνοδος θεωρείται και η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου παρά το γεγονός ότι συνεδρίασε μόνον για μία ημέρα.

Στην συνέχεια προκηρύχτηκαν νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο. Παρά ταύτα το συγκεκριμένο «αγκάθι» φαίνεται πως θα ξεπεραστεί κοινή συναινέσει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΔΗΜΑΡ προεξοφλούν πώς θα βρεθεί νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει αυτήν την υπέρβαση. Στον ΣΥΡΙΖΑ δε επισημαίνουν πως στο πολύ πρόσφατο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε κατηγορηματικά πώς δεν τίθεται θέμα παραγραφής για αδικήματα που έχουν να κάνουν με την λίστα Λαγκάρντ αλλά και με άλλα συναφή ζητήματα και λίστες που τελούν υπό επεξεργασία από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς ή ερευνώνται από το Υπουργείο Οικονομικών.

http://www.zougla.gr/politiki/article/pros-to-idiko-dikastirio-o-g-papakonstantinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου