Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Στη φυλακή 4.000 Τούρκοι φοιτητές επειδή διαδήλωσαν για την παιδεία


Στη φυλακή 4.000 Τούρκοι φοιτητές επειδή διαδήλωσαν για την παιδεία
Αυτή την στιγμή πόσοι φοιτητές είναι προφυλακισμένοι, ξέρετε; Με βάση τον μέσο όρο ανάμεσα σε αυτούς που λένε υπερβολικά νούμερα και σε αυτούς που υποβαθμίζουν τον αριθμό, τα  στοιχεία αποτελούν φρίκη: 4.000 φοιτητές.
Επειδή μετείχαν σε μια διαδήλωση. Επειδή άνοιξαν πανό που έγραφε «θέλουμε δωρεάν παιδεία». Επειδή χόρεψαν. Επειδή πέρασαν μπροστά από τα γραφεία του κουρδικού κόμματος BDP, και επειδή περνώντας κοίταξαν μέσα, όπως διαβάζουμε στα tourkikanea.gr.
Επειδή διαμαρτυρήθηκαν ενάντια σε έναν υπουργό και πέταξαν αυγά. Επειδή παρακολούθησαν συναυλία στην οποία τραγουδήθηκαν πολιτικά εμβατήρια. Επειδή θέλοντας να κάνουν πλάκα με τους αστυνομικούς που εμπόδισαν με οδόφραγμα την πορεία τους, έπαιξαν εκεί το παιχνίδια μακριά γαϊδούρα.
Και επειδή ρώτησε τον αριθμό μητρώου του αστυνομικού που τον είχε προειδοποιήσει να μην περπατά σφιχταγκαλιασμένος με την κοπέλα του.


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/265994/sti-fylaki-4000-toyrkoi-foitites-epeidi-diadilosan-gia-tin-paideia#ixzz2GWqDCkWi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου