Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο Μοίραρχος της Κοζάνης

  Βαθυ Κοκκινο

 Γράφει ο askordoulakos  

«Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ βασισμένο στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και πάνω απ όλα, να σέβεται τις αγωνίες και την προσπάθεια του κόσμου της εργασίας» 
Χ. Παπουτσής 

Τα σχετικά με τον Παπακων/νου και τη λίστα Λαγκάρντ είναι λίγο πολύ γνωστά κι επιβεβαιώνουν, όσα λέμε τόσον καιρό απ’ αυτό εδώ το blog, ότι δηλαδή είναι πρωτοφανές –ακόμα και για τα καθ’ημάς πολιτικά ήθη κι έθιμα-το χαμηλότατο επίπεδοκι η περισσή βλακεία των πολιτικών αστέρων, τους οποίους επέλεξε η Τρόικα να εφαρμόσουν το PLAN A’ της κατοχικής επιδρομής κατά της Ελλάδας.




Κι όταν αναφερόμαστε στον Παπακων/νου, ομιλούμε για έναν ασήμαντο, αντιπαθή και -μέχρι βλακείας-ψωνισμένο τύπο, τον οποίο εμφάνισαν ξαφνικά από το πουθενά και χωρίς να τον ξέρει σχεδόν κανένας, τον εμφύτευσαν στο πιο κρίσιμο υπουργείο, την πιο κρίσιμη στιγμή! Ομιλούμε για το γελοιωδέστατο αυτό υποκείμενο, το οποίο δήλωσε ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, χωρίς αναστολή και χωρίς ίχνος τσίπας ότι...παρέδωσε προς φύλαξη τη λίστα, αλλά τώρα δεν ξέρει που είναι!!! Τόσο βλάξ,τόσο ηλίθιος, τόσο ανίκανος να βρει έστω μια στοιχειώδη πολιτική δικαιολογία, σαν αυτές που βρίσκουν όλα αυτά τα χρόνια τόσα και τόσα πολιτικά κατακάθια! Αυτός είναι ο άνθρωπος, που με μια υπογραφή του κήρυξε την έναρξη της δεύτερης Κατοχής: Ένα κατακάθι με νοημοσύνη κι αντίληψη συναγρίδας!

Θα πει (και πολύ σωστά) κάποιος, πως δεν χρειάζεται να’χεις κάποια ιδιαίτερα προσόντα για να εκτελείς τις εντολές της διεθνούς οικονομικής μαφίας. Άλλωστε, ουδείς (ελάχιστα) αξιοπρεπής άνθρωπος, όποια πολιτική, ή ιδεολογική αντίληψη κι αν διαθέτει (πλην του γιαλαντζί υποκόσμου της νύχτας, που αποτελεί την ηγεσία της Χ.Α.) δεν θα δεχόταν να εφαρμόσει πολιτικές, τέτοιου περιεχομένου και στόχου.  Στην προκείμενη περίπτωση όμως, έχουμε να κάνουμε με...παγκόσμια πρωτοτυπία! Η  αλαζονεία, η ηλιθιότητα, ο επαρχιωτισμός και η χοντροπετσιά συμπυκνωμένα σ’ ένα πρόσωπο, κάτι σαν...το Βιντάλ Σασούν δηλαδή, πολλά σε ένα. Το συγκεκριμένο υποκείμενο, επιβεβαίωσε με τη στάση του την ιστορική...νομοτέλεια ότι όσο πιο αντικοινωνικές και αντιδραστικές είναι οι πολιτικές επιλογές, τόσο πιο γελοίοι και άθλιοι είναι αυτοί, που τις υλοποιούν. Συμπεριφερόμενος ως βλαχόμαγκας Μοίραρχος επαρχιακής κωμόπολης στη δεκαετία του ’50, έβγαλε το σόι του από τη διαβόητη λίστα επειδή... έτσι γούσταρε, επειδή αυτός είναι η εξουσία κι επειδή είχε...πλάκα τα γαλόνια! Ούτε ταπροσχήματα, δεν κράτησε το ξιπασμένο κι εξουσιοφρενές ρεμάλι της Τρόικα, αφού κι «ο πιο χαζός της γειτονιάς» γνωρίζει, ότι αν επέμβεις  με τέτοιο τρόπο κι αλλοιώσεις ένα τέτοιο κείμενο-ντοκουμέντο (ασχέτως για πιο λόγο αποφάσισαν να δώσουν τη λίστα), βάζεις το κεφάλι σου πολύ βαθιά στο ντορβά και κυρίως, καθίστασαι «αιχμάλωτος» των από πάνω, αφού-μετά τη μαλακία που έκανες να βγάλεις τις ξαδέλφες σου από τη λίστα- σε  βαστούν από τ’ αχαμνά.

Βέβαια, όσο ηλίθιος και γελοίος αποδεικνύεται ο απόγονος του δωσιλογισμού Παπακων/νου, άλλο τόσο βλάκες αποδεικνύονται κι όσοι τώρα νομίζουν ότι «καίγοντάς» τον, θα γλυτώσουν το έτερο καθεστωτικό παχύδερμο, το Βενιζέλο , αλλά και τησυγκυβέρνηση! Κούνια που τους κούναγε μια νύχτα με φεγγάρι...

Μιας και το’φερε η κουβέντα βέβαια, να θυμίσουμε κι τ’ άλλα δύο γελοία παράσιτα και χρεοκοπημένα «πανεπιστημιακά» ρετάλια του πολιτικού συστήματος, τους έτερους Μοιράρχους του καθεστώτος, Ε. Βενιζέλο και Π. Παυλόπουλο, οι οποίοι με τη «μεταρρύθμιση» του αρ. 86 του Συντάγματος έσπευσαν-ως πρόθυμες πόρνες του καθεστώτος-να δώσουν επιπλέον νομικό καταφύγιο στους απατεώνες επιπέδου Παπακων/νου, Αλογοσκούφη κλπ. Ήταν εντελώς τραγική και εξευτελιστική (στο σημερινό πρωινάδικο του Αυτιά) η εικόνα του...Πάκη, ο οποίος δεν είναι σε θέση πλέον να σεβαστεί ούτε αυτήν την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή κι ο οποίοςγελοιοποιείτο αρειμανίως χάνοντας τα λόγια του και προσπαθώντας να μας πείσει ότι αυτός κι ο Βενιζέλος προσέφεραν τεράστια υπηρεσία στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία!!! Αν βέβαια, ήθελαν όντως να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, θα μπορούσαν να βρουν αρκετά «παραθυράκια», ώστε να οδηγηθούν στα μπουντρούμια όσοι λεηλάτισαν με ξετσίπωτο τρόπο τον ιδρώτα της ελληνικής κοιωνίας, αφού το άρθρο 86 του Συντάγματος αποτελεί διάταξη ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ κι όχι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ φύσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους κατέχουν νομικά.

Τέτοιοι είναι λοιπόν οι τύποι, με τους οποίους συναγελάζονται και συνδιαλέγονται σε Βουλή και ΜΜΕ οι βουλευτές της επίσημης κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σ’ αυτό το  κοινοβούλιο, το αποτελούμενο από τέτοια ελεεινά υποκείμενα και Χρυσαυγίτες του υποκόσμου συμμετέχει το ΚΚΕ κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν υποτίθεται, την αριστερή, αντικαθεστωτική κι αντιμνημονιακή πτέρυγά του.  Διότι, πως είναι δυνατόν ν’αντέχεις και να καταδέχεσαι να κάθεσαι απέναντι σε καθήκια, που με το αζημίωτο βέβαια, εκτελούν διεθνή συμβόλαια «οικονομικού θανάτου» των λαών, αποκαλώντας τα «κ. συνάδελφε», ή«κ. Υπουργέ»;  Πως είναι δυνατόν, μετά απ’όλα αυτά να μην έχεις παραιτηθεί από τη Βουλή και να μην έχεις βγει έξω στους δρόμους να οργανώσεις και να εμπνεύσεις ΟΛΟΝ το λαό με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος; Το διαφορετικό έκανε δηλαδή το ΕΑΜ κατά την πρώτη κατοχή;

Αλλά για τους...Παπακων/νου, τους...Βενιζέλους και τους κάθε λογής Μοιράρχους της επίσημης Αριστεράς, οι οποίοι αποτελούν τον καλύτερο δίαυλο μεταφοράς ψήφων προς τη Χρυσή Αυγή, θα τα πούμε άλλη φορά.

ΥΓ. Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9544.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου