Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

“ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ”

strangejournal

Καλέ αυτή τι φταίει, την δουλειά της κάνει!“. Αυτό ακούς ως δικαιολογία για ξανθιά παρουσιάστρια που τόσα χρόνια προσφέροντας το απολύτως τίποτα πλουτίζει, εξυπηρετώντας ως πόρνη το καθεστώς της βλακείας και ταίζοντας χιλιάδες-εκατομμύρια νοικοκυριά με τόνους τηλεοπτικών σκουπιδιών. Δεν είναι δηλαδή μια “αθώα”, “χαριτωμένη” κτλ, αλλά ένα χρυσοπληρωμένο όργανο για την διατήρηση της αποχαύνωσης. που μάλιστα οι κλίκες της ντροπής, την ψηφίζουν σε στημένα πάρτι “γυναίκα της χρονιάς”.
 

Δεν φταίει αυτός, αφού τον ψήφισαν…” είναι η χιλιοπιπιλιμένη καραμέλα για μιζαδόρο-μαφιόζο που μπήκε στην Βουλή με κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες, βάζοντας στην συνέχεια στην άκρη τον “σοφό λαό” που τον ψήφισε, αφού οι buisness επιτάσσουν διαχείριση για το κράτους και όχι για την κοινωνία.
Δεν φταίει αυτός, αφού ο κόσμος αγοράζει το cd του.” αντηχεί ως mantra για λαρύγγια του σκυλάδικου που έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην κατασκευή της παρακμιακής κουλτούρας που μπορεί να ανέχεται μέχρι και τούρκικα σήριαλ. Φυσικά είναι καλοπληρωμένοι από μαγαζάτορες-ανθρώπους της νύχτας συνηθισμένους σε μπραβιλίκια, με νυχτοκάματο που προκύπτει από υπερκοστολογημένα ποτά και το τριτοκοσμικό “άθλημα” της ρίψης λουλουδιών.
Στα παραπάνω να προσθέσω και ανθρώπους του…πνεύματος και της διανόησης όπως ο Πέτρος Γαιτάνος, που τόσα χρόνια μας πλασάρονται ως μια ξιπασμένη ελίτ, ψευτοκουλτουριάρηδες του Κολωνακίου, αλλά που τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε να αποκαλύψουν τις ιδεολογικές τους προτιμήσεις. Χωρίς να έχουν προσφέρει το παραμικρό στο πολιτισμό, στηρίζονταν από την ντόπια media-κή μαφία για να υπάρχει και μια ψεύτικη εικόνα του “εναλλακτικού”.
Επομένως την επόμενη φορά που θ’ ακουστεί πως “δεν φταίνε αυτοί” σκεφτείτε καλύτερα πως δεν διαμορφώνουν μόνο οι επιλογές του καθενός τα “σημαντικά πρόσωπα” του δημοσίου χώρου, αλλά και τα ίδια αυτά τα πρόσωπα, που επιθυμούν να διατηρούν αυτή την υποτιθέμενη δημόσια σφαίρα με τους ίδιους όρους και κανόνες που ωφελούν την κυρίαρχη ιδεολογία.

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6986.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου