Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ευχές...


στην αγαπημένη μου Πλάκα


Φίλοι μου, ο καθένας θα κάνει το δικό του διαφορετικό, πιο προσωπικό απολογισμό για τη χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ώρες. Κοινοποιώ και μοιράζομαι σκέψεις μαζί σας (όπου β' πληθυντικός, εννοείται ότι ισχύει και ο α' ενικός). Στην τελευταία ανάρτηση για εφέτος, κόντρα σε όλα σας αφήνω ευχές μου για το νέο έτος.


Να βάλετε πολλούς στόχους και να ανοίξετε το βηματισμό σας. Ακόμη και αν τα πάντα ίσως προκαθορίζονται από τις εξελίξεις, εσείς μην αφήσετε κανέναν να σας μικρύνει το όνειρο.

Ψάξτε τρόπους να πάτε εκείνο το ταξίδι που θέλετε, να σπουδάσετε αυτό που αγαπάτε, να διαβάσετε περισσότερα βιβλία από ότι ποτέ άλλοτε. 

Να γνωρίσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους, να εστιάσετε στο θετικό γύρω σας, να βοηθήσετε να εξαλειφθούν τα αρνητικά, να καταδικάσετε όποιον πράττει κάτι άδικο, να υψώνετε την φωνή σας απέναντι στο άδικο, να μη φοβηθείτε να είστε με τη μειοψηφία, να μην παρασυρθείτε από τους δήθεν, μην πάρετε ποτέ στα σοβαρά κριτικές εξ' αποστάσεως, αφήστε τις καταστάσεις να σας ωριμάσουν, να αγαπήσετε περισσότερο τηνπατρίδα σας, να τη μάθετε ακόμη πιο καλά και ουσιαστικά, να την περπατήσετε, ναμοιραστείτε το φαγητό σας με το φίλο σας, να μοιραστείτε τις ιδέες και τα ενδιαφέροντασας, να αγαπήσετε τους φίλους σας / τον φίλο σας, να δείχνετε στους ανθρώπουςέμπρακτα την αγάπη σας, να μη φοβηθείτε να είστε δίπλα σε εκείνον που εσείς έχετε επιλέξει, να κάνετε ότι σας γεμίζει ευτυχία, να χαρείτε τη θάλασσα, να περπατήσετε στοβουνό, να επανεκτιμήσετε τη γειτονιά σας, να δείχνετε την ευγνωμοσύνη σας στη ζωή, να αγκαλιάζετε το διαφορετικό - έχετε να πάρετε κάτι από αυτό- , αν κάτι δε σας ταιριάζει να προχωρείτε παρακάτω, να ερωτευτείτε αληθινά, να μη νιώσετε ποτέ δούλοι του χρήματος, εσείς να είστε οι κυρίαρχοι του, ακόμη με λιγότερα χρήματα να βρίσκετε τρόπους να περνάτε τέλεια. Να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, αλλά ταυτόχρονα να τον αγαπάτε, να τον φροντίζετε. 

Να μην αφήσετε τη μιζέρια να μπει στη ζωή σας. Να βγείτε στο δρόμο, να ενωθείτε με τον άλλο και να δημιουργήσετε κάτι από το μηδέν. Να μην αφήσετε να χαθούν από τη ζωή σας όσοι το αξίζουν να είναι δίπλα σας, να είστε ανοικτοί στο καινούργιο και στο διαφορετικό, να είστε πάντα αληθινοί. Να απαιτήσετε δικαιοσύνη για τον τόπο και τους εαυτούς σας. Να μάθετε να διεκδικείτε όσα σας οφείλουν.  Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας για όλα όσα μας οφείλουν.

Αν αλλάξουμε όλοι μαζί, αν προσπαθήσουμε όλοι για τα παραπάνω, κάτι μπορεί να αλλάξει.
Όσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις, όσο οι συγκυρίες δεν βοηθούν, τόσο μεγαλύτερη αξία θα έχει και η παραμικρή δική σας νίκη. Τόσο μεγαλύτερη ουσία θα έχει ότι θα καταφέρετε! 

Καλώς να έρθει το 2013, σας ευχαριστώ για την έντονη συνεχή, αδιάλειπτη παρουσία σας σε αυτό το blog τόσα χρόνια, είστε πολύτιμοι γιατί είστε διαφορετικοί. Καλή χρονιά!

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος, διαφορετικά δε θα είναι το τέλος.



A dream you dream alone is only a dream. 
A dream you dream together is a reality. 
John Lennon

http://roadartist.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου