Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ:Δύσκολο οικονομικά το 2013 για τους Γερμανούς. (Πόσο μάλλον για τους Έλληνες, ψευτάκο αντωνάκη)!!!




Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί τους συμπατριώτες της πως το οικονομικό περιβάλλον θα είναι "πιο δύσκολο" το 2013 απ΄ό,τι το 2012, καλώντας τους να δείξουν "υπομονή" και "κουράγιο" στο διάγγελμά της για το νέο έτος.
"Το οικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί", δηλώνει η Μέρκελ στην ομιλία της που αναμένεται να μεταδοθεί από την τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας.
Επικαλούμενη την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η επικεφαλής της πιο ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε έκκληση για υπομονή στο διάγγελμα αυτό, το κείμενο της οποίας διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης χθες το βράδυ.
"Οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίσαμε - στην Ευρώπη - αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα. Αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη από πολλή υπομονή. Η κρίση βρίσκεται ακόμα μακριά από το να έχει ξεπεραστεί", εκτίμησε η καγκελάριος, σύμφωνα με το κείμενο που διένειμε η υπηρεσία τύπου του γραφείου της.
Αν και οι Γερμανία επωφελείται από έναν καλύτερο συνδυασμό οικονομικών περιστάσεων απ' ό,τι η πλειονότητα των ευρωπαίων εταίρων της, η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί καθ΄όλη τη διάρκεια του 2012. Έτσι η χώρα έχει καταγράψει μια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από αύξηση 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και 0,5% το πρώτο.
Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν μια υποχώρηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με την Bundesbank, η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και σε μία σύντομη ύφεση. Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει εξάλλου σχεδόν στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας το 2013 με μία άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά 0,4%.
http://www.enikos.gr/international/108334,Merkel:Dyskolo_oikonomika_to_2013_gia_to.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου