Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τσίρκο Εξετάστικο

Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
eth-ski-29-12-12

Ήρθε η γνήσια λίστα από την Γαλλία και έγινε χαμός.
Πρώτα πρώτα να πούμε πως η λίστα ζητήθηκε και παραδόθηκε στους εισαγγελείς, και όχι από τους πολιτικούς που φαίνεται πως ακόμα και την ύστατη στιγμή έλπιζαν πως θα εξαφανιστεί με κάποιον τρόπο.
Όταν όμως πια ήταν αναπόφευκτη η παράδοσή της στους εισαγγελείς έσπευσαν να προλάβουν τις εξελίξεις προσποιούμενοι πως συνέβαλαν στην παράδοση αυτή.
Αναμενόμενο.


Και ω του θαύματος βρέθηκαν να υπάρχουν διαφορές από εκείνη που είχε παραδώσει ο Βενιζέλος.




Αν και δεν αιφνιδιάστηκα, εντυπωσιάστηκα από τον συντονισμό πολιτικών και ΜΜΕ που άμεσα και απόλυτα βρήκαν τον μοναδικό και σίγουρο υπαίτιο της αλλοίωσης τον Γ Παπακωνσταντίνου.
Μην παρεξηγηθούμε, ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη ομολογήσει κατά την γνώμη μου τον ύποπτα εξωθεσμικό χειρισμό του θέματος, που, αν και δεν είμαι νομικός, πιστεύω θα έπρεπε εδώ και καιρό να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.
Ασχέτως αν αλλοίωσε την λίστα ή όχι, ομολόγησε πως την αντέγραψε από cd σε stick, πως την κρατούσε στο συρτάρι του, πως έδινε όποια ονόματα ήθελε αυτός στον Καπελέρη, και πως εκείνος τα έλεγχε εξωθεσμικά και του έδινε αναφορά.
Με άλλα λόγια είχε μετατρέψει το υπουργείο οικονομικών και το ΣΔΟΕ, σε ιδιωτικό γραφείο πληροφοριών!
Και μετά, έδωσε λέει το cd στο “γραφείο του” το οποίο το έχασε, αλλά αρνείται να πει σε ποιόν υπάλληλο ακριβώς το έδωσε ώστε να διασταυρωθεί η εκδοχή του.
Αυτά και μόνο νομίζω αρκούσαν για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και την παραπομπή του στον εισαγγελέα ώστε να δώσει εκεί τις απαραίτητες εξηγήσεις υπό άλλες συνθήκες.
Τώρα που διαπιστώνεται επιπλέον πως η λίστα είναι “πειραγμένη”, όποια στοιχεία και αν αφορά αυτό δεν υπάρχει άλλη επιλογή πια από την παραπομπή του στον ανακριτή.
Όμως το πολιτικό σύστημα αντέδρασε άμεσα, αποκλείοντας η αλλοίωση να έχει γίνει από κάποιον άλλο και ρίχνοντας αποκλειστικά και μόνο το φταίξιμο στον Παπακωνσταντίνου προσωπικά.
Λες και ο Βενιζέλος δεν είχε επίσης την λίστα στο γραφείο του, στην διάθεσή του να την χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή όπως εκείνος ήθελε ακόμα, και όταν έπαψε να είναι υπουργός οικονομικών.
Λες και δεν είχαν ανακοινώσει αρχικά πως η λίστα είχε πολύ λιγότερα ονόματα από τα 2062 που βρέθηκε να έχει τελικά.
Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά και μόνο τα 3 ονόματα συγγενών του Παπακωνσταντίνου!
Ο Βενιζέλος έσπευσε μάλιστα να τον διαγράψει άμεσα, μέσα σε λίγη ώρα, εκδίδοντας μάλιστα μία αστεία ανακοίνωση όπου περίπου διεκδικεί και να του δώσουμε συγχαρητήρια.
Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Βενιζέλος θυμίζουν πόρνη σε παράνομο πορνείο που μόλις δει αστυνομικό να χτυπάει την πόρτα σκούζει βιασμός.
Εδώ που τα λέμε, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, όλο το πολιτικό σύστημα.
Ή μήπως έχουν να μας πουν πόσα χρήματα απέδωσαν όλες οι άλλες λίστες (καταθετών Λιχτενστάιν, ιδιοκτητών ακινήτων Μεγάλης Βρετανίας κλπ) στα ταμεία του κράτους;
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφάσισαν εν χορό, με σχεδόν πανομοιότυπη διατύπωση.
Προανακριτική επιτροπή “για τον Γ Παπακωνσταντίνου”!
Όχι για την υπόθεση της λίστας και του χειρισμού της, για τον Παπακωνσταντίνου!
Εκ των πρότερων καταλαβαίνουμε τι τσίρκο θα δούμε.
Αν δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου καλέσει τον Βενιζέλο, ή άλλον πολιτικό ως μάρτυρα θα του πουν πως δεν αφορά άλλον παρά μόνο αυτόν;
Αλλά έτσι κι αλλιώς ο Παπακωνσταντίνου δεν θα χρειαστεί να παιδευτεί ιδιαίτερα.
Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών του παρέχει όση κάλυψη χρειάζεται αφού έχουν περάσει δύο βουλευτικές περίοδοι από την τέλεση του όποιου αδικήματος και επομένως δεν υπάρχει δικαστήριο αρμόδιο να τον δικάσει, όπως συνέβη με τους Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό δύο χρόνια πριν.
Ακόμα και αν βρεθεί κάποια φόρμουλα να ξεπεραστεί αυτό το κόλλημα υπάρχουν αμφιβολίες αν στοιχειοθετείται δόλος, αλλά ακόμα και αν τελικά καταλήξει ο Παπακωνσταντίνου να θυσιαστεί, αμφιβάλλει κανείς πως το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να τελειώσει εκεί το θέμα;
Το πολιτικό σύστημα θα στήσει ένα επικοινωνιακό τσίρκο και ο Παπακωνσταντίνου θα παραπεμφθεί για αδικήματα που έχουν παραγραφεί και όλοι θα προσποιούνται πως έχουν κάνει το καθήκον τους.
Αφού πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν να μην προχωρήσει η επιτροπή δεοντολογίας της βουλής που ερευνούσε αυτό ακριβώς το θέμα.
Και μετά φυσικά θα μας πούνε άλλη μία φορά πως για την τραγική απαξίωση της πολιτικής φταίει η αρστερά, οι αγανακτισμένοι, μπορεί και ο πλανήτης Νιμπίρου που δεν έπεσε στο κεφάλι μας να τελειώνουμε!
Μόνο να μας πούμε πότε αρχίζει η παράσταση να προμηθευτούμε ποπ κορν και μπύρες


Πηγή : Gerogriniaris

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5310.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου