Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αγρίνιο: Παράλληλες πορείες μελών της Χρυσής Αυγής και του αντιεξουσιαστκού χώρου. (VIDEO).


Χωρίς τη δημιουργία επεισοδίων έληξαν οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο της Χρυσής Αυγής και ατόμων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Περί 100 με 150 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Αγίου Κωνσταντίνου με επικεφαλής τον βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών και της αριστεράς. Κατά τη διάρκεια της πορείας, κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια και αποδοκίμαζε τα μέλη της Χρυσής Αυγής.



Σχεδόν ταυτόχρονα, ομάδα περίπου 100 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που νωρίτερα είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημάδη, ξεκίνησε, προς το πάρκο. Τελικά, οι δύο πορείες δεν «συναντήθηκαν» και τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέληξαν και πάλι στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και μετέβησαν στα γραφεία τους.

Οι αντιεξουσιαστές στη συνέχεια, κινήθηκαν προς Άγιο Δημήτριο και εκεί συγκεντρώθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, για να ανακόψουν τυχόν κατεύθυνση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τελικά, η πορεία των αντιεξουσιαστών κατέληξε ξανά στην πλατεία.

Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων και με τον φόβο της πρόκλησης νέων, νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε τρεις με τέσσερις προληπτικές προσαγωγές ατόμων, τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Διαβάστε επίσης Αγρίνιο: Eπίθεση σε κατάστημα που βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής,

1 σχόλιο: